Seka Aleksić važi za jednu od najuspješnijih pjevačica na našim prostorima. Već duži niz godina drži tu titulu najuspješnije pjevačice, iako već duže vrijeme nije izbacila neke nove pjesme. Povodom novogodišnjeg nastupa, Seka Aleksić je ljubazno ugostila konferenciju za novinare. Njen besprekoran osećaj za stil zaokupio je publiku, ostavljajući mnoge žene u čudu i žudnji da oponašaju njen zapanjujući izgled. 

  • Fokus pevačinog ansambla nesumnjivo je bio kaput Seke Aleksić, koji je uparila sa monohromatskim crnim outfitom. Iako je sama poslovna odjeća bila jednostavna, bila je uzvišena dodatkom hrabre bunde s leopard printom. Ovaj bezvremenski komad je poželjan predmet u garderobi svake moderne žene, posebno sada kada se bunde vraćaju ove zime. Međutim, bunda Seke Aleksić prilično je prepoznatljiva i predstavlja jedinstven izazov kada je u pitanju stajling. Samo najhrabrije dame, spremne na nešto hrabriji modni pristup, usudile bi se obući ovaj statement komad.

Tokom konferencije, Seka je, međutim, munjevito priznala kompliment za svoj izgled i ukratko se zahvalila. Moje razumijevanje mode je ograničeno, ali imam snažnu želju da odišem ljepotom. Odgovornost za sve ostale aspekte je na mom saradniku. Pokazujući svoj izuzetan vokalni talenat od malih nogu, zauzela je centralno mesto kao solista u renomiranom horu OŠ „Mitar Trifunović Učo“, pokupivši mnoga priznanja za svoju instituciju.

Za to vreme njena muzička muza i idol bila je niko drugi do Vesna Zmijanac. Seka Aleksić se tokom života suočavala sa brojnim izazovima. Kada je izbio rat, sa porodicom se preselila prvo u Banju Koviljaču, a zatim u selo Lipolist kod Šapca. Uprkos ovim nedaćama, svi svedoče o Sekinoj nepokolebljivoj vedrini i stalnom osmehu.

Sa samo 14 godina počela je da nastupa u barovima kako bi finansijski podržala svoju porodicu. Nakon što je završila srednju poljoprivrednu školu, nastavila je karijeru frizera, što je poslužilo kao katalizator za njene frizure i modne izbore koje su se stalno razvijale. Potom se pridružila grupi “Strogo povjerljivo” i boravila u Bijeljini.

Sa 19 godina je krenula na dvogodišnje putovanje u Švicarsku, gdje se posvetila očaravanju publike u klubovima i diskotekama, postavljajući temelje za svoj debi album. Po povratku u Bosnu krasila je scenu desetog festivala narodne muzike Moravski biser u Ćupriji, izvodeći svoju zadivljujuću pjesmu “Idealno tvoja” i na kraju osigurala cijenjenu prvu nagradu po izboru oduševljene publike.

Nakon debitantskog nastupa na muzičkom festivalu u Ćupriji 2002. godine, koji je označio značajnu prekretnicu u njenoj pevačkoj karijeri, od tada je ostala u Srbiji, nastavljajući da se bavi svojom strašću. Godine 2007. predstavila je svoj album “Queen” na Grandovim emisijama, stekavši ogromnu popularnost izdavanjem hit pjesme “Aspirin”, praćene zadivljujućim muzičkim spotom.

Album je prodat u impresivnih 250.000 primjeraka, što je dovelo do toga da Seka postane najprodavanija pjevačica u zemlji. Osim toga, upustila se u modnu industriju, kreirajući vlastitu kolekciju pod nazivom “Queen”. Godine 2009. predstavila je svoj album “Random Partners”, sa numerom “Born with Wolves” koja je privukla široku pažnju.

Značajno je da je glumila iu reklami za Dolcela puding, glumeći samu sebe. Seka je 2010. godine održala izuzetan koncert u Beogradskoj areni, okupivši 15.000 oduševljenih fanova. Podržala je i flastere za mršavljenje pod nazivom “Shape it, baby” i preuzela ulogu voditelja u rijalitiju “Moja desna ruka”, gdje je krenula u potragu za ličnim asistentom.

Emisija je privukla nekoliko stotina prijavljenih, što je na kraju dovelo do izbora Vukašina Ilića za pobednika. Iako su Seka i Vukašin u početku potpisali jednogodišnji ugovor, zajednički su odlučili da raskinu ugovor nakon šest mjeseci.

Preporučujemo