Svetlana Bojković, poznata glumica, oduvek je bila cenjena zbog svog šarma, elegancije i sofisticiranosti, zbog čega ne čudi što njen dom oslikava ove kvalitete. Njen stan krase razni umjetnički komadi i divan namještaj koji prostoru dodaje dašak topline i starine. Za glumicu je rasvjeta od najveće važnosti, a njen dom je osvijetljen s pravom količinom da stvori spokojan ambijent. Svetlanina rezidencija se nalazi u centru grada, što joj omogućava lak pristup pozorištima i drugim kulturnim sadržajima.

Često imamo prilike da vidimo Svetlanu na raznim pozorišnim predstavama i projekcijama filmova. Uprkos prvobitnim pretpostavkama da će to biti salon, poznata glumica odlučila je da se smjesti u potkrovlje od šezdeset kvadrata, koje cijeli dan obasjava obilje sunca. “Moj izvor prihoda omogućava mi da živim udobno, bez ikakvog pretjeranog luksuza, ali sa dovoljno da zadovoljim svoje potrebe. Odlučila sam da ne posjedujem auto, jer trenutno živim u centru grada, što mi je oduvijek bilo omiljeno zbog mog odgoja. Odrasla sam u Njegoševoj, pa Pajsije, Strahinjića bana, Kosovska, a sada živim u Nušićevoj. Ovo je ciklus mog života, kako ga opisuje glumica.

Pažljivijim uvidom postaje jasno da dom glumice po svojim zamršenim detaljima ima sličnosti sa stanom porodice Popadić iz Boljeg života. Ipak, glumica tvrdi da inspiraciju za uređenje stana nije crpila ni u jednoj seriji ili filmu u kojima je glumila. Priznaje da joj je bio naklonjen stan u kojem je tumačila lik Emilije Popadić. Stan glumice krasi obilje umjetničkih djela za koje tvrdi da su uglavnom pokloni. Ponosna sam vlasnica zaista izuzetnih umjetničkih djela – dva Čelićeva crteža koji oduzimaju dah i jedne njegove slike.

Moj pokojni suprug, Muci Draškić, bio je blizak prijatelj umjetnika. Također duboko cijenim talenat Duška Otaševića, o čemu svjedoči i posjedovanje njegovih grafika Nikole Tesle. Iako cijenim uljanu sliku Ksenije Divjak, morala sam poduzeti dodatne mjere opreza stavljajući je ispod stakla zbog podložnosti dima u mom domu. To je delikatno umjetničko djelo koje želim da sačuvam. Dok je Ljuba Milunović, akademski slikar, napravio moj portret, moram priznati da je Mucijev portret daleko zadivljujući – kakav i treba da bude. Osim svoje obimne kolekcije umjetničkih djela, glumica posjeduje i mnoštvo figurica u obliku žaba. Prema kineskom folkloru, vjeruje se da prisutnost figurice žabe u nečijem domu donosi prosperitet i napredak.

Preporučujemo