Sa 19 godina pjevač Hari Varešanović vjenčao se sa Aidom krajem 1983. Nakon vjenčanja, dvije godine kasnije na svijet su dočekali kćerku Nađu. Međutim, sa Majom je dobio sina, a ne sa Aidom. Varešanović je tokom intervjua priznao da u mlađim godinama nije bio spreman da preuzme ulogu oca. Bio je uvijek otvoren i iskren po pitanju ove teme. Skoro deceniju kasnije, 1994. godine, sa suprugom Aidom je dobio sina Damira.

Međutim, kasnije se saznalo da je Varešanović prije dvije godine dobio vanbračnog sina po imenu Mak, za što je Hari saznao tek mnogo kasnije u životu. Ovo otkriće bilo je jedan od nekoliko razloga koji su doprinijeli raspadu njegovog prvog braka s Aidom. Varešanović je bio iskren kada je 1994. godine upoznao svoju drugu suprugu Jasminku i shvatio šta znači prava ljubav. U intervjuu za “Puls” 2006. godine, pjevač je otvoreno govorio o svom prvom braku sa Aidom, navodeći da je u muzičku industriju ušao zbog same muzike, a ne zbog poroka koji je često prate.

Takođe je napomenuo da nikada nije imao problema sa drogom, alkoholom ili kockanjem. Moj najdraži porok je muzika, a jedino što nisam uspeo da sačuvam su odnosi sa ženama, što je nesrećna nuspojava moje strasti. Moje bračne svađe sa suprugom bile su rijetke i često sam je podsjećao da je izabrala da bude sa mnom, a ne obrnuto. Život ima svoje izazove, ali svi se oni mogu savladati. Ostajem u kompromisnom braku sa suprugom, prvenstveno zbog naše djece. Naime, zadnjih deset godina vozio sam se između Sarajeva i Minhena zbog supruge Jasminke s kojom sam počeo izlaziti 2010. godine i oženio se nakon razvoda od Aide.

Kako prenose hrvatski mediji, djevojka koja je rodila Maka, Harijevog sina, zove se Maja. Međutim, glasine koje sugerišu da pevač nije znao za svoje dete su netačne. Prema rečima Makove majke, muzičar je od samog početka bio svestan trudnoće. Navela je i da ju je često posjećivao i da je imao aktivnu ulogu u odgoju njihovog djeteta. Zajedno su učestvovali u obrazovanju i njegovanju Maka. Mak se 2017. vjenčao i primarnu odgovornost organizacije vjenčanja povjerio pjevaču.

Preporučujemo