Prerano rođeni 26. travnja 1978. u Drvaru, Saša i Dejan Matić najpoznatiji su blizanci srpske glazbene industrije. Obojica su izuzetno popularni i maju veliki broj obožavalaca. Njihova majka Dragica imala je laku trudnoću prije nego što ih je rodila ranije od očekivanog. Dječaci su nakon rođenja u šestom mjesecu prebačeni u zagrebačku bolnicu gdje su smješteni u inkubator. Iako sada oklijevaju o tome, postoji priča da su rođeni potpuno zdravi. No, greškom medicinske sestre tragično su izgubili vid.

Dejan Matić svojedobno je otkrio da je došlo do incidenta nepažnje. Međutim, nije dao dodatne pojedinosti poput identiteta odgovorne osobe ili njezine profesije. Incident je uključivao prijevremeni porod, a da se doista dogodilo zbog nemara, bio bi razlog za zabrinutost. Nagađalo se o mogućnosti kirurškog zahvata kojim bi se pjevaču vratio vid. No, Saša, koji se solidarizirao s bratom, odbio je operaciju i smatralo se da ima veće šanse za uspjeh u povratku vida.

“Ta priča je apsurdna. Tražili su nas da sudjelujemo u nekim eksperimentima, ali smo to odbili i roditelji i mi. Jako me smeta što ta priča kruži godinama. Dvije su teme o kojima najviše ne volim raspravljati: eventualna neslaganja s bratom i stanje mog vida”, priznao je Saša Matić. Unatoč sljepoći, poznata braća nisu bila sputana u svakodnevnom životu.

Dapače, nadmašili su očekivanja i postigli izuzetan uspjeh. I Saša i Dejan Matić ostvarili su zavidne karijere, ali i osobno ostvarenje. Saša je u sretnom braku više od dva desetljeća i sa suprugom Anđelijom odgaja dvije kćeri. S druge strane, Dejan se vjenčao 2012. godine i sada je otac dva sina.

Preporučujemo