On je jedan od najpopularnijih pjevača u regiji i svi njegovi koncerti se rasprodaju z ajedan dan. Proslavljeni pjevač Aco Pejović već je niz godina u dugogodišnjoj bračnoj zajednici s Biljanom, koja je rezultirala rođenjem njihove tri kćeri. Njihova trajna privrženost opstala je kroz razne izazove i ojačana osobnim poteškoćama s kojima su se susretali. Biljana se našla na rubu smrti od posljedica pucanja aneurizme i krvarenja u mozgu, a pjevačica joj je bila primarna podrška. U jednom slučaju, Aca se emotivno prepričao dramatične događaje iz svog života.

Biljana, žena dobrog zdravlja, nije bila svjesna aneurizmi koje su tiho okupirale njezino tijelo. Ove aneurizme, nalik balonima na njezinim krvnim žilama, bile su prisutne od rođenja, a dvije su se nalazile na njezinim aortama. Unatoč trodnevnim glavoboljama koje za nju nisu bile neuobičajene, Biljana je nastavila sa svojom dnevnom rutinom. No, sudbina se okrutno okrenula kada se iznenada srušila usred predavanja u amfiteatru, okružena studentima. Bez odgađanja je hitno prevezena u Urgentni centar na hitnu liječničku pomoć. Dok razmišljam o tom trenutku, u sjećanju mi ​​ostaje urezano sjećanje na napeto čekanje dok je Biljana ležala na operacijskom stolu. Bila je to mučna scena, svjedoci neprestane povorke crnih vreća s beživotnim tijelima koja su iznosila svakih pola sata. Težina iščekivanja bila je teška dok sam sjedio ondje, razmišljajući o mogućnosti da od liječnika dobijem poraznu vijest: “Gotovo je.” Nakon što sam shvatio ozbiljnost situacije, obratio sam se za pomoć brojnim prijateljima liječnicima. Bez oklijevanja su mi priskočili u pomoć. Bio je to mladi liječnik koji je na kraju preuzeo moj slučaj. U to sam vrijeme imao ograničeno znanje o aneurizmama, a njezina me mladost natjerala da preispitam njezino iskustvo. Međutim, ne zamjeram joj ništa. Rekla mi je da bi, da je oklijevala, posljedice bile strašne. Hitna operacija bila je neophodna da mi se spasi život, jer su šanse za preživljavanje nakon puknuća aneurizme samo 1 prema 1000. Kasnije je stigao moj prijatelj i liječnik Zoran koji mi je omogućio prebacivanje na odjel neurokirurgije. Doktor Tasić, koji je prihvatio slučaj, je netko kome sam zauvijek zahvalan, tretira me kao brata.

 

Ta nezaboravna večer ostala mi je urezana u sjećanje, jer se u mojoj kući okupila cijela srpska estrada. U tom sam trenutku uistinu shvatio dubinu njihova prijateljstva, dok su me obasipali ljubavlju i poštovanjem. Moje kolege, među kojima su bili Ceca, Brena, Boba, Zorica, Kemiš, Bekuta, Mrka, Žika Jakšić, Raka Marić, Lukas, Tropiko i bezbroj drugih, svi su dolazili u bolnicu dok je moja žena bila hitna. Više od 150 pojedinaca, od kojih su 70 posto bili kolege izvođači, ispunilo je bolnicu. Živo se sjećam trenutka kada su požurili moju djecu da je vide prije nego što je odvedena na operaciju, jer im je to možda bila posljednja prilika da budu uz nju. Operacija je trajala mukotrpnih šest i pol sati, a na hitnoj smo ostali do 7 ujutro. Time je započela nova bitka za Biljanin život.

 

Pejović se živo sjeća mučnog prizora svog postoperativnog stanja, obrijane glave i vidljivih rana. Zadatak objašnjavanja mogućih ishoda svojoj djeci bio je jednako mučan. Odlučna u namjeri da svoju obitelj zaštiti od daljnjih nemira, Pejović je zabranila ulazak u svoj dom, žudeći za samoćom s djecom. Posjela ih je, čvrsto ih zagrlila, uvjerila ih je da mogu upravljati životom bez svoje majke, jer je izdržljivost urođena kvaliteta čovječanstva. Cijelo ovo teško razdoblje u njezinim je mislima uporno odjekivala Cecina pjesma “Živ se čovjek na sve navikne”. Prva večer donijela je svoje izazove – najstarija kći bila je žrtva napada trovanja, a utjehu je pronašla u spavanju kraj WC školjke. U međuvremenu se srednje dijete borilo sa zuboboljom, a najmlađe je u gluho doba noći iznenada dobilo temperaturu. Potraživši liječničku pomoć, Pejović se hitno javila liječniku kako bi njenom najstarijem dala infuziju. Na kraju, dok je djecu smjestila u krevet, Pejovićeva se povukla u svoju sobu, ispustivši bujicu očajničkih molbi i vriska, preklinjući Biljo da ne podlegne smrti i ne napusti je. Odmah po završetku srednje škole, Biljana i on su stupili u brak. Često ističe ogromnu podršku koju mu ona pruža u svim aspektima njegova života. Vrijedi spomenuti da Biljana posjeduje doktorat ekonomskih znanosti i izuzetnu fizičku atraktivnost.

Preporučujemo