Život Žike Jakšića odiše slobodom i neprilagođenošću konvencionalnim normama. Kao javna ličnost, on je prepoznatljiv po svom jedinstvenom pristupu životu, uključujući i ljubavne veze, koje često odstupaju od tradicionalnih očekivanja. S obzirom da je iza sebe ostavio dva braka, iz kojih ima po sina, Žika smatra da njegovi brakovi nisu propali, već da jednostavno nije bio stvoren za takvu vrstu obaveze. Njegova potreba za slobodom prevazilazi uobičajene okvire, te iako su ga životni putevi odveli kroz različite izazove, njegova popularnost i privlačnost ostaju nesmanjeni. Ova osobina mu omogućava da živi život punim plućima, bez ograničenja, i uvijek u skladu sa sopstvenim uvjerenjima i željama za slobodom.

 

 

Kroz svoju životnu priču, Žika razotkriva kako jedinstveno zamišlja svoju budućnost u dvoje. Upkos neizvesnosti koja prati svaki životni put, on se zamišlja kako sa svojom drugom polovinom uživa u zrelijim godinama, istražujući svet i predajući se raznovrsnim aktivnostima. Koncept putovanja, obilaska novih mesta i upoznavanja s različitim kulturama za njega predstavlja savršeni način za provođenje penzionerskih dana. Žikina sposobnost da u svakom trenutku pronađe sreću i slobodu, čak i u poznim godinama, pokazuje koliko je otvoren prema životu. Kao neko ko ne planira previše unapred i ko prihvata život u svim njegovim oblicima, bez stresa i briga, Žika odiše spontanošću i energijom koja ga čini izuzetno privlačnim. Njegova strast prema slobodi samo pojačava tu privlačnost. Od rane mladosti pa sve do starosti, Žika isijava optimizam i vitalnost, motivišući druge da istinski žive, oslobađajući se ograničenja. Njegov pristup životu služi kao uzor za življenje na autentičan i smeo način, slušajući svoje srce i težeći slobodi koja oslobađa.

 

 

Žika Jakšić se ističe kao ključni producent i menadžer Grand produkcije te kao vodeća figura muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, koje se emituje od 2003. godine. Pored toga, kreirao je i takmičarski show „Nikad nije kasno“, namenjen takmičarima starijim godinama. Nakon završene srednje pedagoške škole, Žika je 1983. godine stigao u Beograd sa ambicijom da studira psihologiju, ali zbog nedostatka bodova za prijemni, umesto toga se opredelio za Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, na kojem, međutim, nije diplomirao. Saša, poznatiji pod nadimkom Žika, rođen je 6. februara 1964. godine u Aleksandrovcu. Nadimak Žika potiče iz mladosti i vezan je za njegovu sklonost da se često uznemiri zbog nepravde, a izveden je od karakteristike da je bio živčan. Iako je profesionalno povezan s narodnom muzikom, Žika u srcu ostaje roker i ne retko odabere da zapeva pesme rock žanra. Njegov brat, Vladimir Jakšić Musa, koji je bio frontmen benda „Revolveri“, deli s njim ljubav prema rock muzici i smatra Žiku talentovanijim od sebe, te je radio kao producent na njegovom albumu. Žika ima jedinstven način na koji kategorizuje ljude u svom okruženju: na oficire, civile i štetočine. Oficiri su talentovani lideri koji stvaraju, civili su oni koji se pasivno prilagođavaju i čiji su životi oblikovani spoljnim uticajima poput televizije i novinskih naslova, dok štetočine predstavljaju one koji su skloni žaljenju, nezadovoljni su i često krive druge za svoje probleme, pri čemu neki od njih grade uspeh na tuđoj patnji. Žika teži da se okruži oficirima, odnosno osobama koje smatra pozitivnim i stvaralačkim snagama u društvu.

 

Preporučujemo