Predstojeći astrološki period je od velikog značaja, jer se puni Mjesec u vatrenom znaku Ovna očekuje 29. septembra tačno u 11:58 sati. Ovaj događaj ujedno označava i posljednji Supermjesec 2023. godine. Pun Mjesec ukazuje na kulminaciju životni ciklus, ali takođe označava oslobađanje od prošlosti. Stoga je vjerovatno da će nova i poboljšana faza početi nakon 29. septembra. Ovan je poznat po svojoj strasti, odlučnosti i energiji, a pun Mjesec u ovom znaku može pojačati ove kvalitete. Kao rezultat toga, pojedinci se mogu osjećati primorani da preduzmu akciju, izraze se i ostvare svoje ciljeve u vrijeme povećane motivacije. Želja za autonomijom je takođe uobičajena tema.

Horoskopski znak Ovan je usko povezan sa individualizmom i samopouzdanjem, dok Vaga simbolizuje ravnotežu i partnerstvo. Kada je Pun Mjesec u Ovnu, može doći do sukoba između želje za neovisnošću i potrebe za harmoničnim odnosima, što rezultira tenzijama u međuljudskim odnosima. Ovan se često povezuje sa impulsivnošću i agresijom, tako da reakcije i sukobi mogu biti impulsivni tokom ovog punog meseca. Da biste izbjegli nepotrebne sukobe, potrebno je biti oprezan i regulisati svoje emocije. Ovan je takođe povezan sa hrabrošću i samopouzdanjem, a Pun Mesec u ovom znaku može pružiti dodatni podsticaj hrabrosti da se suočite sa izazovima i ostvarite ciljeve.

Pun Mjesec se često smatra visinom energije i oslobađanjem emocija. Kao takvi, možda ćete osjetiti potrebu da se oslobodite svakog nagomilanog stresa i emocionalnog stresa tokom ovog vremena. Pun Mjesec koji se javlja u Ovnu će djelovati kao katalizator za neke horoskopske znakove, posebno za Ovna, Vagu, Jarca i Raka. OVAN Postoji potreba da izbalansirate trenutne prilike sa svojim ambicijama. Ostavljate prošlost iza sebe i ulazite u fazu u kojoj možete snažno reagovati na svaku situaciju. Ovaj aspekt se može manifestovati kroz frustraciju, suze, impulsivnost i napetost. VAGA Vaši partnerski odnosi pretrpeće značajne promene. Mnogi pojedinci u vašem znaku mogu odlučiti da prekinu veze sa nekim ko im koči napredak. Emotivno, nešto mora dati.

RAK Vaša karijera je na raskrsnici. Odluke koje donesete tokom ove sedmice bit će ključne za vaše planove rada. Preporučljivo je pristupiti diskusijama i donošenju odluka s oprezom jer postoji velika vjerovatnoća netačnosti. JARAC, od vas se traži da se pozabavite porodičnim problemom koji je nastao. Mogu postojati komplikacije vezane za vaš životni prostor ili pojedinca u vašoj porodici. Neki pripadnici vašeg horoskopskog znaka mogu biti zainteresovani za preseljenje.

Preporučujemo