Nedavno se na Redditu pojavilo pitanje “zašto većina ženskih gaćica ima mašnicu sprijeda”, a sudeći po komentarima, postoji nekoliko različitih teorija na tu temu, piše Super žena,m popularni ženski dnevni magazin. Većina kaže da nekada nije bilo elastike na rubovima gaćica, a sada postoji elastika da gaćice čvrsto prianjaju uz tijelo, pa su vezice zašivene, pričvršćene sprijeda i vezane u mašnu – logično, jer su lakši Oblačite i skidajte sa stražnje strane. Neki su pisali da je to zato što su žene ustajale vrlo rano, čak i prije izlaska sunca, a oblačile su se po mraku ili pod svijećom.

Mašna im olakšava odijevanje jer s mašnom znaju koja je strana naprijed, a koja straga. Danas takav problem više ne postoji, ali zbog tradicije vjerojatno će se ovaj dizajn očuvati. “Uvijek sam mislila da su ove mašne besmislene, ali sada ih ignoriraju”, komentirala je jedna korisnica, dok je druga napisala da su je mašnice toliko živcirale da ih je stalno rezala. Dok sve žene znaju koliko je nezgodno nositi odjeću bez džepova, s druge strane, gotovo svaki par ženskog donjeg rublja ima jedan. Ovi džepovi se nalaze točno na dijelu koji je u kontaktu sa ženskim reproduktivnim organima i naravno njihova je namjena drugačija od ostalih džepova. Da li ste možda znali za ovaj podatak?

Drugim riječima, ovaj džep ima vrlo važnu funkciju, a to je zaštita ženskih reproduktivnih organa. Kao što svi znamo, gaćice su često izrađene od raznih umjetnih materijala, sintetike, čipke, i možda dobro izgledaju, ali ne dopuštaju koži da diše – tu na scenu dolaze džepovi. Često su izrađene od pamuka, prirodnog materijala koji omogućuje disanje kože, smanjujući rizik od gljivičnih infekcija i infekcija mokraćnog sustava. Dodatno, ovaj džep pruža dodatnu udobnost s obzirom da su gaćice od čipke ili sintetičkih materijala često neudobne i mogu iritirati osjetljivu kožu međunožja.

Preporučujemo