Katarina Žutić je jedino dijete poznate glumice Cece4 Bojković a otac joj je također bio glumac. Zato nije ni čudo što se i ona sama opredijelila za glumačku profesiju. Kada je u pitanju njen ljubavni život ona uživa sa svojim drugim suprugom a jedina joj je žal što nema djece. 

Usred kaosa pandemije korona virusa, Katarina Žutić odvažno se odlučila krenuti u projekt obnove imanja koje su joj naslijedili njeni voljeni baka i djed. Svakim danom koji je prošao, pedantno je pretvarala prostor u oazu mira, smještenu usred ljepote prirode, utočište za kojim bi nedvojbeno poželjeli svi koji traže predah od burnog modernog života.

U tom slikovitom seoskom utočištu, glumica pronalazi utjehu i mir, mjesto koje zrači osjećajem harmonije i vedrine, pruža prijeko potreban odmor za um i osjetila.

U blizini Beograda, ona uživa u kultiviranju živopisnog vrta, sijanju sjemena i njegovanju cvjetova s ​​dubokim cijenjenjem transformativne moći jednostavne motike. Ovaj čin ne samo da ispunjava njezino srce i tijelo pozitivnom energijom, već služi i kao izvor inspiracije. Ukratko, ona pronalazi neizmjernu radost u tom nastojanju.

 

Katarina je podijelila svoje iskustvo kako ju je ovih dana zateklo nespremno nepredvidivo vrijeme, jer se ono što se činilo kao početak vrućeg ljeta neočekivano pretvorilo u hladnije i nepredvidljivije godišnje doba, odražavajući promjene raspoloženja u travnju.

  • U svom Instagram storyju objavila je fotografiju uz natpis “Moda u mom selu”, pokazujući svoj jedinstven stajling koji se može smatrati nekonvencionalnim za aktualnu sezonu.

Najnovija kreacija Katarine Žutić, seosko izdanje, apsolutno nas je oduševila. Ali ono što ga uistinu ističe je toplina kojom odiše! Ove čarape su prava senzacija, izrađene od 100% vune, a mi smo ih od milja nazvali “made in Barajevo”. Imaju debelo pletivo i zadivljujući dizajn.

Šalu na stranu, popularnost vunenih čarapa, koje podsjećaju na one kakve su plele naše bake, nastavila se i prošle sezone, doduše u malo suvremenijem obliku koji se sada može nositi na ulici.

Samo je jedna razlika između modela prikazanog u cijenjenim modnim publikacijama i onih pretjerano skupih “svjetskih”: prvi ima potplat. Međutim, imamo moć sami stvoriti ta remek-djela jer su nam lako dostupna.

 

  • Prije nekoliko godina Katarina Žutić, 50-godišnja glumica, uspješno je završila magistarski studij kazališne i radijske režije na Fakultetu dramskih umjetnosti, što je prekretnica koja je izazvala različite reakcije javnosti.

Katarina Žutić svoju je odluku o studiju režije svojedobno izrazila kao način traženja većeg izazova od onog s kojim se dosad susretala. Uz dostupnost vremena, priliku i osobnu želju da se u potpunosti posveti ovom području, prepoznala je prirodnu znatiželju i sklonost osobnom razvoju koje pojedinci njezine dobi često posjeduju. Umjesto da na ovaj izbor gleda kao na nešto neobično, vjerovala je da je to sasvim običan i očekivan napredak na nečijem putu.

Činjenicu da žena može uspješno uskladiti karijeru i obitelj još uvijek smatra tabu temom, što je istaknula kao zabrinjavajuće.

U današnjem društvu prevladava mišljenje da je vrijednost žene smanjena ako nema obitelj, djecu i muža. Međutim, čvrsto vjerujem da žena može imati sve – uspješnu karijeru, brak pun ljubavi i biti predana majka. Nema logičnog razloga zašto se te uloge ne mogu skladno spojiti, no nažalost, to je rijetkost.

Društvo ima tendenciju kategorizirati žene ili kao domaćice ili kao pojedinke vođene karijerom, održavajući ovu podjelu unutar obitelji i na široj društvenoj razini. Kao glumica, aktivno se borim protiv te ideje svojom igrom i svojom novom ulogom, koja dovodi u pitanje te stereotipe i ograničenja.

Često nailazim na mnoštvo predrasuda, iako se obično suzdržavam od upuštanja u rasprave. Postaje očito da nema svrhe u tome, što ishod čini beznačajnim. Suočena s tvrdnjom da je moja vrijednost kao žene smanjena zbog nedostatka djece, nikakvi argumenti ne mogu definitivno dokazati ili opovrgnuti takvu tvrdnju, primijetila je Katarina.

  • Identificiram se kao feministica, ali ne kao opozicija muškarcima, već zato što vjerujem da žene još uvijek ne dobivaju priznanje koje zaslužuju u modernom društvu. Osobito na Balkanu prevladavaju očekivanja da žene ostanu u kuhinji i usredotoče se isključivo na odgoj djece prije nego što se bave bilo čim drugim. Protivim se takvoj ideji jer čvrsto vjerujem da se kućanske obaveze trebaju podijeliti između oba spola unutar obitelji. Ovakav stav iznijela je kćerka poznate glumice Cece Bojković.
Preporučujemo