Na vrhuncu njene karijwere smatrana je jednom od najljepših žena i najvećih dama na javnoj sceni. Tijekom 1980-ih Snežana Savić izbila je kao istaknuta ličnost u svijetu narodne glazbe osvojivši srca bezbrojnih obožavatelja. U početku je ostavila trag na televiziji, pokrenuvši karijeru koja će uključivati ​​mnoštvo nezaboravnih nastupa u TV serijama i filmovima. Poznata po svojim uspjesima u kazalištu, romantično putovanje Snežane Savić obilježile su burne epizode. Tijekom studija na Fakultetu dramskih umjetnosti Snežana je sklopila svoju početnu bračnu zajednicu. Nažalost, ovo se partnerstvo pokazalo kratkotrajnim i brzo je prekinuto.

 

Snežana Savić ponovo je pronašla ljubav u svom drugom suprugu Dragoslavu Laziću, režiseru i scenaristi koji je od nje bio znatno stariji i to čak 17 godina. Zajedno su dočekali kćerkicu Anitu koja im je u život unijela neizmjernu radost. Unatoč obećavajućem početku kao obitelji, brak Snežane Savić i Dragoslava Lazića bio je kratkog vijeka, što je dovelo do njihovog konačnog razvoda i njegove ponovne ženidbe. Nakon drugog razvoda, Snežana je svjesno odlučila odustati od budućih brakova kako bi svoju kćer zaštitila od nepotrebnog stresa. Anita, njezina kći, imala je najveću važnost u Snežaninom životu i smatrala je da je izlaganje dodatnom emocionalnom nemiru neopravdano. Snežana je izrazila svoju zabrinutost izjavom da ne želi da Anita trpi potencijalne teškoće koje bi mogle proizaći iz natjecanja s polubraćom i sestrama u hipotetskom budućem braku. Imati djecu donosi radost, ali u mom slučaju donijela sam tešku odluku da ostavim Anitinog oca. Nisam je želio izlagati potencijalnoj traumi da ima dva oca ili dvije majke. Vjerovao sam da je utjecaj toga što njezini roditelji ne žive zajedno već dovoljno značajan. Svjesno sam odlučio žrtvovati vlastite želje kako bih je zaštitio od budućih sukoba ili ozljeda koje bi mogle proizaći iz toga što imam polubraću i sestre.

 

Tokom gostovanja u emisiji “Premijera” na TV Pink, Snežana je hrabro ogolila dušu i priznala da nije odigrala ključnu ulogu u svom životu prema svojim željama. “Odigrala sam mnoge životne uloge, ali postoje neke, poput besprijekorne domaćice, savršene majke, supruge i kućanice, koje nisam ispunila kako sam se nadala”, priznala je glumica, osvrćući se na svoju marljivost nastojanja.

Snežana je svestrana osoba koja ima više talenata. Tijekom studija na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU) u Beogradu uspjela je zauzeti svjetla reflektora. Tek na četvrtoj godini utjelovila se u ulogu Koštane, najprije na kazališnim daskama, a potom i na televiziji, postigavši ​​pohvale i kritike i gledatelja. Nakon pojavljivanja u nekoliko filmova, Savić se odlučila fokusirati na svoju glazbenu karijeru. Od 1983. do 2009. izdala je ukupno 13 albuma i brojne singlove. Njezin trijumfalni povratak na televiziju dogodio se 1987. kada je u istoimenoj seriji utjelovila majku Vuka Karadžića. Nakon toga, njezina uloga Nine Andrejević u “Boljem životu” postala je poznata diljem bivše Jugoslavije. Mlađe je generacije pamte i po nastupima Maline Vojvodić i Rajne Gagić u serijama “Sretni ljudi” i “Bolji život”. Jedna od njenih posljednjih uloga bila je Izabel u seriji “Selo gori, a baba se češlja”. Ona se povukla sa javne scene i svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti i medija.

Preporučujemo