Eva Ras je svojim ulogama obilježila jugoslovensku i srpsku kinematografiju. Smatrana jednom od najsjajnijih žena na ovom području, glumica na fotografiji prvi put se vjenčala kada je imala samo osamnaest godina. Međutim, nakon samo dvije godine, par se razišao. Slično tome, glumičina druga bračna zajednica je također bila kratka i prekinuta je nakon istog vremena. Nakon što je zaključila da je završila sa brakom, upoznala je svoju pravu ljubav, Radomira Stevića Rasa.

Ljubav koju sam doživla sa njim  bila je zaista prelepa. Međutim, često se pitam zašto mi je suđeno da živim bez njega, bez osobe koju sam tako duboko voljela. Pomisao na ponovno ujedinjenje s njim u zagrobnom životu je utješna, jer ne mogu zamisliti život bez njega. godine. Pre nego što sam podelila poljubac s njim, on je već bio odlučan da me oženi. Nakon pet dana udvaranja, konačno sam odgovorila  “da” na njegov prijedlog. I tako je počeo naš brak. Tek nakon što sam postala njegova žena, shvatila sam pravo značenje blaženstva. A kada nam se rodila ćerka Kruna, naša radost se samo umnožila.

 

Ni u jednom trenutku mi nije dozvolio da razgovaram o svom zanimanju dok sam kod kuće; njegova namjera je bila da me spriječi da postanem anksiozna. Nakon iznenadne smrti svog muža, nikada nije prestala da oplakuje njegovu smrt. Godina 1993. donijela je sa sobom veliku tugu sa kojom se borila da se pomiri ali nije uspjela.

Zatim je uslijedio gubitak kćerke Krune u Parizu pod nejasnim okolnostima  koji  je ostavio  neizbrisiv trag na nju. Ni do danas nije uspjela da se oporavi  od bola. Eva Ras trenutno ima 82 godine i više od pedeset godina je u industriji zabave. Čak i nakon toliko vremena, ona i dalje gaji duboku naklonost prema svojim dragim osobama koje je izgubila i nastavlja da nosi crninu.

Preporučujemo