Zaista, prosečna plata specijaliste u Švedskoj je oko 4.500 evra, dok je u Srbiji oko 1.700 evra. Ali nije sve u novcu. Ima nešto i u duši. Ne moramo živjeti po istim standardima, možemo voziti i lošije aute.

Ono što nam je važno jeste da će naše četvoro dece odrastati u svojoj zemlji, među našim ljudima, pod našim vrednostima i na kraju se vratiti u rodni grad – uskoro će početi generalni hirurg Boris Bajić Bajić i njegova supruga Duško, endokrinolog. radi u KBC “Dr Dragiša Mišović” kada se svi radovi konačno završe. Bračni par je napravio veliku vest kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da se vraćaju u Srbiju iz Švedske. Nisu mogli da se naviknu da je to tako čudno i da su bili u vestima jer je za njih bilo normalno da se vrate kući – u svoju Srbiju. Kako kažu, to su planirali kada su nakon završetka studija otputovali u Švedsku i tamo se upoznali.

Rođen sam u Beogradu. Ovo je moj grad, moj omiljeni grad. Dok smo bili na putu za Švedsku, zaista nam ništa nije nedostajalo i sve je prošlo tako dobro da smo znali da ćemo se vratiti nakon što tamo završimo specijalizaciju. Srbija je dom i tek smo se vratili svojima – rekla je za medije Duška, učenica ove generacije, dok je Boris dodao:

Možda je godinu-dve ubrzao povratak njegovog sina Miloša, koji ima 14 godina i učestvuje na svim treninzima naše košarkaške reprezentacije. Veoma je talentovan i sada je u Zvezdi i trenira bez prestanka. Djeca su presrećna što su ovdje, to je neopisivo, lako se uklapaju u školu, imaju prijatelje. U Švedskoj je sve dobro organizovano, ali mi čeznemo za Srbijom, našim ljudima, koji će vam uvek pomoći i imati prijateljstvo sa nikome na svetu. Zaista, žudim i za dobrim vremenom. Kada vidim sunce i nebo, odmah se nasmejem.

Bajići imaju i tri ćerke, od kojih će najmlađa u subotu proslaviti prvi rođendan. Djeca su bila oduševljena, ali su učenici bili malo iznenađeni.

– Dobro se integrišu, od malih nogu uče ćirilicu i za njih nema problema. Samo što je škola zahtevnija i imaju više da nauče nego u Švedskoj – osim Vele Duške, koja je prošlog leta sa decom došla u Beograd.

Preporučujemo