Svaka nova fotografija Lidije Vukićević odmah dospe na naslovnice, dok se serije u kojima glumi još uvek reprizuju i gledaju. Nastavila je da radi, živi udoban, miran život, održava zdravlje, ljepotu i, što je najvažnije, svoja dva sina.

Kako ste proveli prošlu zimu? Da li je to puno posla?

Nisam nigde putovao ove zime. Obično idem na skijanje na Jahorinu. Sada nisam tamo, ali sam bio blizu u Republici Srpskoj. Tamo sam bio predsjednik dramskog žirija. Osećam malo zime. Radio sam pozorište i igrao Igru sudbine, uglavnom u Beogradu. Sudeći po vašim fotografijama, ljeto je vaše omiljeno godišnje doba.

Radujete li se i vi proljeću?

Proleće je za mene najlepše godišnje doba. Kada priroda oživi, ​​svako od nas se menja i dobijamo snagu i energiju. Moj stan je okružen drvećem, sve je u cvatu, a ja uživam u prirodi.

Imate i kuću u Vincima kod Golupca. Idete li tamo često?

– Idem. Klima je ugodna leti, reka Dunav je nadomak, a izgrađeno je šetalište koje vodi do mesta Golubek. Oko moje kuće ima stotinu borova i to je raj. Noću, koliko god da je vruće napolju, pokrivam se jorganom.

Na Instagramu se pojavila vaša fotografija na kojoj piše: „Lepo spavaj.“ Osim vas, impresivna je i vaša spavaća soba. Jeste li ga sami opremili?

Uredio sam ceo svoj dom jer smatram da svaka kuća treba da odražava ličnost osobe koja u njoj živi. Odnedavno se sve radi po šablonima: gore je velika plazma, dole je ormarić… Svi stanovi izgledaju slično. Volim raditi s interijerima dok ne napravim kutak s kojim sam zadovoljan. Svako ko dođe kod mene biće srećan. Ne ulazi samo mala stvar. Nema gužve ili nepotrebnih stvari za gušenje.

Volite li drangulije i sitnice?

– Sviđa mi se jer daju toplinu. Za mene su to figure, ikone, fotografije i lampe iz antike. Sve je pažljivo odabrano.

Sinovi Andrej i David su razdvojeni, ali imaju li svoj prostor u vašem stanu? Čeka li ih stara soba?

– Cela kuća im pripada. Ali kada su se iselili, sve su ponijeli sa sobom. Kada odeš – samo ideš do kraja. Ako želiš da se vratiš svojoj majci – ikad! Ne osjećam potrebu da se brinem o dječjoj sobi. Mogu doći kod mene u bilo koje vrijeme. Oni i ja smo uživali u cijelom prostoru.

Osim redovnih posjeta, gdje se okupljate?

– Novogodišnji praznici, Badnje veče, Božić, Uskrs, rođendani i posebno – Slava. Nisam ga napravio blistavim. Za mene je najvažnija stvar kod slave dolazak djece i ljudi koje volim. Nema muzike ni čuda, bitno mi je da se sve odvija mirno. To je ono što slava znači. Ovaj mir nas zbližava.

Preporučujemo