Zima može biti jako hladna i zato nam je potrebna odgovarajuća obuća i odjeća, a otkriti da su vaše voljene i udobne čizme izgrebane jedna je od najneugodnijih pojava. Ne samo da to umanjuje njihovu estetsku privlačnost, već može biti i skupo zamijeniti ih. Međutim, nema razloga za brigu, jer se čini da postoji jednostavno rješenje za ovaj problem, a možda imate sve potrebne stvari već dostupne u svom domu.

Iako je gotovo nemoguće izbjeći oštećenje čizama, nema potrebe da trošite bogatstvo na skupe proizvode za popravljanje manjih ogrebotina. Isto tako, nema potrebe da potpuno mijenjate cipele.Istina, jedini uslov je upotreba tradicionalne paste za zube. TikTok korisnica po imenu @jordanicolebird otkrila je zgodan mali trik koji može u potpunosti promijeniti narativ za nas koji smo skloni nespretnosti. Dok je Jordan pokazivala svoje kožne čizme Dr. Martin, bilo je očigledno da su prekrivene ogrebotinama. Ispričala je kako je u početku vjerovala da su nepopravljive. Međutim, pokazalo se da je mala primjena paste za zube imala transformativni učinak.

Osoba koja je posjedovala ove cipele nanosila je pastu za zube na područja koja su bila označena trljanjem supstance prstima. Kada je pasta za zube uklonjena, cipele su izgledale ponovo u besprijekornom stanju.Naslov posta glasi: „Za one koji nisu svjesni, pasta za zube je vrlo efikasno rješenje za uklanjanje ogrebotina sa čizama”.

Ona tvrdi da je pasta za zube efikasna samo na manjim površinskim ogrebotinama. Za duboke ogrebotine koje se mogu napipati noktom, vjerovatno je neophodan alternativni tretman. Umjesto da koristite prste za uklanjanje ogrebotina, možete se odlučiti za korištenje vlažne krpe. Samo obavezno trljajte zahvaćeno područje malim, kružnim pokretima. Ekonomska strategija naišla je na toliki entuzijazam publike da su mnogi bili željni da primjene taktiku na vlastitu obuću. U svakom slučaju vrijedi isprobati.

Preporučujemo