Na komadu zelene salate u supermarketu, pojedinac koji tamo radi  je našao nešto neobično podijelio je uznemirujuću sliku onoga što izgleda kao pauk sa 21 nogom. Ovaj prizor snimljen je u prodavnici u Eastbourneu u istočnom Sussexu. Nakon toga, jedan od zaposlenih je postavio fotografiju scene na grupu društvenih medija koja je specijalizovana za insekte. Svrha objave bila je da se zatraži pomoć od profesionalaca u identifikaciji uzorka. Naime zbrka je nastala oko toga što nikada nije vidio sličnu životinju.

Jedan radnik u prodavnici je dobio fotografiju od kolege. Poruka priložena fotografiji bila je zbunjenost i gađenje. Radnik nije mogao da odredi šta je na slici – da li je to insekt ili nešto drugo? Već su bili svjedoci nekih odvratnih prizora, ali ovaj je bio vrhunac Najava je izazvala mnoštvo odgovora, od šale do istinske uzbune. Hiljade komentara je preplavilo ovu objavu , odražavajući raznolikost reakcija na vijesti.

Nakon svega rečenog i urađenog, otkriveno je da krivac nije pauk ili buba, već prisustvo biljnih ostataka na listu salate. Prema mišljenju stručnjaka, jedna komponenta cvijeta maslačka je njegov držač sjemena, koji je sastavni dio cjelokupne strukture cvijeta.

Nakon pružene informacije, radnik je izrazio zahvalnost dotičnome.Radnik je izrazio zahvalnost  i svima drugima koji su ga podržali i obradovali. Kao rezultat njihove pomoći, radnik i njihov tim sada mogu nastaviti sa radom be uznemirenja. Ne tako davno, javnost je bila zatečena fotografijom sendviča koja je kružila društvenim mrežama. Na fotografiji, koja je snimljena u Miljakovcu, izgleda da se vidi zemlja na komadu zelene salate u sendviču, kaže kupac koji ju je kupio.To dokazuje da ovo nije ništa toliko neobično.

Preporučujemo