Početak praznične šoping sezone označava Crni petak, jer milioni kupaca u Sjedinjenim Državama i Evropi žure kroz trgovačke centre u potrazi za vrhunskim poklonima i najvećim dostupnim popustima. Kao i svake godine, poslodavci se pripremaju za dugo očekivani Crni petak i vikend koji slijedi. Ovo doba godine poznato je po obilju ekskluzivnih rasprodaja i ponuda koje je mnogima teško odbiti. Zbog velike potražnje, očekuje se učešće velikog broja kupaca na događaju, što će rezultirati konkurencijom među njima u izboru najboljih dostupnih proizvoda. Malo je nezgdno što crni petak pada na kraju mjeseca kada obično i nemamo puno novca.

Crni petak predstavlja idealnu priliku da kupite proizvod koji ste dugo priželjkivali, ali ste se suzdržavali od toga zbog visoke cijene. Velika je vjerovatnoća da će određeni proizvod koji želite biti uključen u snižene artikle, što će vam omogućiti da uštedite značajnu količinu novca.Ne samo da je Crni petak idealna prilika za kupovinu poklona za naše najbliže, već pruža i priliku da uštedite značajnu količinu novca zbog značajnih popusta. Nadalje, izbjegavanje zakrčenih trgovačkih centara omogućit će vam mirnije iskustvo kupovine u decembru.Iako kupovina Crnog petka može biti iscrpljujuća, može biti i opasna zbog slučajeva u kojima su se kupci fizički posvađali oko određenog proizvoda.Jučer su bile brojne slike dugih redova ispred trendi butika, gdje su kupci željno čekali svoj red za kupovinu najnovijih modnih artikala.

I u tržnim centrima i u prodavnicama u centru Beograda čekao je značajan broj pojedinaca. Neki su stajali ispred radnji koje su i dalje bile zatvorene, dok su drugi stajali u redovima koji su zauzeli pješačke zone. Kase i separei su bili ispunjeni kupcima koji su čekali satima, ali za sada nema informacija o bilo kakvom incidentu u bilo kojoj radnji u Srbiji.

 

Za razliku od drugih slučajeva, u Turskoj je postojao butik u kojem su žene išle toliko daleko da su se upuštale u fizičke svađe. Na snimku je vidljivo da se grupa žena, među kojima je i jedna baka, fizički obračunala oko jakne. Žene su viđene kako se guraju i vuku za jaknu. Konačno, jedan od njih je uspio strgnuti jaknu i pobjeći s njom. Na društvenim mrežama kruži još jedan video na kojem se grupa žena svađa ispred prodavnice. Posmatrači su vidno zatečeni incidentom. Osoblje obezbeđenja prodavnice moralo je da interveniše i ublaži situaciju razdvajanjem žena i uspostavljanjem reda.

Preporučujemo