Godine 2015. Britanka Becky-Jo Allen postala je majka trojki i razumljivo je bila iznenađena kada je saznala da u stomaku nosi čak tri bebe. Međutim, najveći šok je tek slijedio. Beki je rodila tri sina kojima je dala imena Roman, Roko i Roan. Nakon šest sedmica provedenih na odjelu intenzivne nege, bebe su konačno puštene i mogle su da idu kući. Za kratko vrijeme majka je dobila obilje primjedbi na upadljivu sličnost između njena tri sina. Takvo zapažanje nije iznenađujuće, s obzirom na to da su trojke. Međutim, komentari nisu bili samo o očekivanoj sličnosti među braćom začetim u isto vrijeme. Umjesto toga, istakli su izuzetnu sličnost koja je rijetka u takvim okolnostima. Zbog stalnih opaski koje je dobijala odlučila je da provjeri o čemu se radi.

Becky je odlučila uraditi  DNK na testiranje, a rezultati su bili zapanjujući. Otkriveno je da su Roman, Rock i Roan identične trojke, uprkos tome što su šanse nevjerovatnih 200 miliona prema 1. Izuzetno je rijetko da prirodno začeće rezultira genetski identičnim trojkama, ali ovi dječaci su identični u svakom pogledu.

 

U početku je bio mali izazov razlikovati dvije bebe kao novorođenčad, ali sam ih uspjela vremenom raspoznavati. Tokom boravka u bolnici, doktori su me obavestili da nisu identični, dok su drugi imali problema da ih razlikuju.

Ova 31-godišnjakinja iz Liverpula ima četvero djece, uključujući Romana, Rocka i Roana. Osim toga, ima stariju kćer po imenu Indijana. Ona napominje da Indijana nije zavidna svojoj mlađoj braći uprkos pažnji koju dobijaju.Treba napomenuti da su dečaci rođeni prerano, tačnije u 31. nedelji. Pri rođenju niko od njih nije težio više od 1,5 kilograma. Međutim, s vremenom su postigli značajan napredak i sada napreduju kao osmogodišnjaci koji su zdravi i robusni.

Preporučujemo