Ako pitate bilo koga iz mlađe generacije ko je Vojaž svi će vam kao iz topa nabrojati njegove najveće hitove. Pjevač Mihajlo Veruović, poznatiji pod nadimkom “Vojaž”, pokrenuo je revoluciju na glazbenoj sceni te se sa samo 22 godine može pohvaliti samostalnim koncertima i sve većom listom hitova. Svojim izrazitim talentom piše pjesme za sebe i druge, a san mu je postati jedna od najvećih zvijezda naših prostora. I, čini se, na dobrom je putu jer ga mladići obožavaju, a tinejdžerice susreću na svakom koraku. Unatoč tome, nakon silne ljubavi s Breskivcem, srce mlade pjevačice na kraju je ukrala TikTok korisnica Anastasija Lukić.

 

Međutim, djetinjstvo mladog umjetnika nije bilo lako. Obilježeno je atentatom na tadašnjeg premijera Zorana Dinića. Završio je Devetu gimnaziju. Trenutno studira Ekonomsko-financijsku i upravnu školu, smjer audio-vizualna produkcija. Čim je stupio na scenu, njegovo prezime je privuklo pažnju. Naime, otac mu je bio Milan Veruović, tjelohranitelj Zorana Dinjića, koji je bio s njim u vrijeme atentata. I sam je teško ozlijeđen, a zbog ugroženosti sigurnosti preselio se sa suprugom i djecom u Francusku. Ovaj potez krije se u Mihajlovom nadimku – Vojaž, što znači “putovanje”. Iako je imao traumatično djetinjstvo, odrastao je u vrlo dobrog i brižnog čovjeka. Sve su djevojke padale na njegov šarm, a on je sebi od djetinjstva obećavao da će uspjeti. Mihajlov otac Milan postao je član Demokratske stranke nedugo nakon njezina osnivanja, a kasnije je postao dio osobnog osiguranja predsjednika Demokratske stranke Zorana Đindžića. – Trenirao sam i bavio se sportom s grupom ljudi, ali su me istovremeno zanimala sva ta društvena događanja koja su počela devedesetih. Bili smo generacija 70-ih koja je bila opsjednuta ratom i svime što se događalo, tako da sam to pomno pratio i zanimalo me. Bio sam i sudionik devetomartovskih prosvjeda. Imao sam ga priliku upoznati, a kako sam bio blizak tadašnjoj oporbenoj eliti, tako sam i njega upoznao. On me je našao – rekao je Veruović u jednoj emisiji.

Zbog prijetnji sigurnosti sa suprugom i djecom nakon atentata preselio se u Francusku, a nekoliko godina kasnije vratio se u Srbiju. Nakon povratka kući Verovich je sedam godina radio u sigurnosnim službama ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića. Milan je danas otišao u mirovinu, iako ima 51 godinu, a nedavno je otkrio kako je proveo umirovljeničke dane. Ne skriva koliko je ponosan na uspjeh svog sina kao roditelja. “Jako smo sretni što Mihajlo ostvaruje svoj san. On se još u srednjoj školi odlučio i rekao nam je da se želi baviti umjetnošću. On je student društvenog smjera i supruga i ja smo bili iznenađeni time, ali mi ga podržavamo. To je važna poruka za svakog roditelja – razumiješ dijete, rasteš s njim, razumiješ ga i podržavaš jer svatko ima svoj put. Polako se s njim integriram u Sve zajedno, dakle, u početku mi je to bilo potpuno strano“.

.

I sam Vojaz osvrće se na svoje traumatično djetinjstvo. – Kad mi je otac stradao, s obitelji smo morali pobjeći u Francusku. Kao dijete sam doživio stvari koje sam gledao samo u filmovima, što je za dijete bilo traumatično iskustvo. Vojaz je jednom rekao, vratio sam se u Srbiju kada sam imao osam godina. Napomenuo je da se nije lako uklapao i uvijek je djelovao kao čudak. – Prošao sam pakao u životu i trebalo mi je dosta vremena da se uklopim među vršnjake koji nisu mogli shvatiti kroz što prolazim. Ne želim od sebe praviti žrtvu, ali uvijek sam bila čudak i crna ovca društva – priznaje pjevačica. Iz svega što je prošao naučio je da nikada ne odustaje.

Njegova majka Zana zauzimala je posebno mjesto u njegovom životu i bila mu je bezuvjetna podrška u svemu. Mnogi kažu da je od nje naslijedio prekrasan osmijeh po kojem je bio prepoznat. – Jedina žena koja mi je dala život. Naučila me svim mojim vrijednostima i pobrinuo se da izrastem u muškarca koji uvijek poštuje žene. Počni s prvim korakom, prvim pitanjem, prvim uspjehom, prvim milijunom. Njoj dugujem sve! Hvala ti mama, obećavam da se nikada nećeš razočarati i da ćeš biti najponosnija mama na svijetu – napisao je Vojaz ispod fotografije sa svojom mamom na svom Instagram profilu. Neki je komentari opisuju kao vrlo lijepu, njegovanu damu koja zrači prekrasnom energijom.

Preporučujemo