Uz hladno vrijeme i snježne padaline u određenim područjima, to je savršena prilika da pripremite kolačiće koji će vam pružiti toplinu i stvoriti ugođaj zimske, šumovite zemlje čuda. Idelana je i za predstojeće praznike. Čak i ako se kroz vaš prozor ne vidi niti jedna pahuljica, ovi kolačići će vas tamo odvesti.Tijekom hladnijih mjeseci u godini nema ništa bolje od uživanja u slatkoj poslastici koja vas podsjeća na toplu vruću čokoladu.

Ovi kolačići napravljeni su prema receptu koji je sličan tradicionalnim kolačićima, ali s jedinstvenim zaokretom zbog kojeg će vaši okusni pupoljci poželjeti još. Sigurni smo da ćete ih tijekom nadolazeće sezone htjeti često izrađivati, au blagdansko vrijeme možete ih i ukrasiti tako da podsjećaju na božićna drvca. Osim toga, imamo nekoliko sjajnih ideja za zapošljavanje malih pomagača kako bi proces bio još ugodniji.

 

. Priprema slastice je jednostavna, kolač je ukusan i vlažan, a vizualno je atraktivan na stolu za božićne blagdane.Brownie kolačići spajaju najbolje od oba svijeta: bogatu, čokoladnu dekadenciju kolačića i hrskavu teksturu kolačića koja se žvače. Ove poslastice savršen su užitak za svakog ljubitelja čokolade.

Sastojci:

Masa čokolade je 200 grama.
Količina maslaca potrebna za ovaj recept je 175 grama.
Količina šećera u prahu potrebna za ovaj recept je 180 grama.
Ukupna potrebna težina glatkog brašna je 130 grama.
tri jaja.
Mala količina kakaa, koliko stane na žlicu.

 

priprema:

Pripremite kalup manjih dimenzija, otprilike 33×23 cm, tako da ga obložite papirom za pečenje.Za početak procesa kuhanja namjestite temperaturu pećnice na 175°C.Čokoladu prvo treba otopiti na pari, a zatim dodati maslac. Nakon što se sjedini, maknite smjesu s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Nakon što pomiješate šećer i kakao, naizmjenično umiješajte jedno jaje i malu količinu brašna, miješajući tijesto nakon svakog dodavanja. Tako ćete dobiti gustu i baršunastu smjesu koju možete postići isključivo pjenjačom.Po želji možete nasjeckati orahe ili bademe koje ćete dodati jelu. Kako bi browniesi zadržali svoju vlažnost, preporučuje se peći ih samo 20 minuta. Dulje od ovoga je nepotrebno. Kad se ohladi, uzmite proizvod i narežite ga na trakice. Za manje trake izrežite tanje komade, dok će za veće trake biti potrebni malo deblji rezovi. Nakon što izradite trake, nastavite ih rezati još jednom u cik-cak uzorku, oblikujući trokutaste dijelove. Za postizanje zimskog izgleda dodajte kokos za učinak prašenja.

Preporučujemo