Njih dvoje su jedan od najpoznatijih parova u javnom životu u Srbiji. Željko i Jovana Joksimović dobili su troje dece. Među njima, Ana, najmlađa ćerka, ispoljava izvanredne muzičke sposobnosti, slično kao njena sestra bliznakinja Srna i stariji brat Kosta, koji je samo nekoliko godina stariji od nje. Željko Joksimović, diskretan po pitanju ličnih porodičnih stvari, ovu informaciju je ograničio na nekolicinu odabranih. Međutim, posle mnogo godina, konačno je odlučio da podeli svoja najdublja razmišljanja i otkrije detalje o svojoj supruzi Jovani Joksimović, njihovom domaćinstvu i braku. Osim toga, na nedavnom koncertu u Osijeku s ponosom je predstavio talentirana vunderkinda publici.

 

Joksimovićev primarni cilj nije bio da svoje ćerke izloži javnosti, već da ispuni želje svoje najmlađe ćerke, koja ga je od samog početka plenila i sa njim neosporno deli posebnu vezu. Kada je mlada Ana prišla ocu i izrazila želju da prisustvuje koncertu sa sestrom, to je bio tipičan zahtev. S obzirom na to da su njena starija braća i sestre, Mina i Kosta, već imali tu priliku, izgledalo je sasvim prirodno da kantautorica ispuni želju najmlađe kćerke, što je izazvalo značajno interesovanje javnosti. Sada imate priliku da prisustvujete kompletnom razgovoru između najmlađe ćerke Željka Joksimovića i talentovanog kantautora. Želio bih da izrazim zahvalnost svom timu što je stigao nešto pre roka, što nam je omogućilo da napravimo jedinstven i nezaboravan doček. Ovo je samo uvid u uzbudljive stvari koje spremamo za budućnost. Ovo je posebna prilika za Kostu, jer iako je već bio na mojim koncertima, to će biti prvi put da će njegove šestipogodišnje ćerke, Ana i Srna, doživjeti čari moji nastupi. Željko se živo prisetio trenutka kada je Ana izrazila želju da ode na koncert rekavši: „Tata, nikad nas nisi vodio na koncert“. Ovaj komentar ga je duboko pogodio, te je bio odlučan da joj ispuni želju organiziranjem koncerta u Osijeku. Željko je napomenuo i da je svo troje njegove dece, koje deli sa Jovanom, trenutno upisano u muzičku školu. Ponosim se činjenicom da zapanjujuće liče na svoju majku, zbog čega ih je nemoguće ignorirati. Kosta je već krenuo u treću godinu muzičke škole, dok Ana i Srna trenutno pohađaju pripremnu nastavu u iščekivanju polaska u muzičku školu. Njihov prirodni muzički talenat blista jer poseduju izuzetne pevačke sposobnosti.

Biografija

Željkovo odrastanje odvijalo se u Valjevu, gde je uspešno završio osnovnu i srednju školu. Istovremeno je pohađao nižu i višu muzičku školu, usavršavajući svoje muzičke talente. Sa 12 godina, pokazao je svoje umijeće na prestižnom muzičkom festivalu održanom u Parizu, izaći kao pobjednik i stekavši cijenjenu titulu najboljeg harmonikaša u Evropi. Naime, Željkov brat je Saša Joksimović, vrhunski glumac i voditelj. Željko je u početku studirao harmoniku u Podgorici, da bi na kraju prešao na Fakultet muzičke umjetnosti u Beogradu, iako nije završio diplomu. Zanimljivo je da posjeduje izvanredan talenat za sviranje na impresivnom nizu od 14 muzičkih instrumenata. Pored svog maternjeg jezika, tečno govori pet međunarodnih jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Željko je 1995. godine stupio u brak sa psihologinjom Vesnom Avramović, a zajedno su iste godine na svijet dočekali kćerku Minu. Iako je njihova bračna zajednica bila kratka, bivši partneri zadržali su srdačnu vezu nakon razvoda. Na tragu svog oca, Mina je donela odluku da nastavi sopstveni muzički put i upisala renomiranu Muzičku akademiju. Uz značajno prisustvo na brojnim platformama društvenih medija, stekla je znatnu bazu obožavatelja koji su primijetili njenu zapanjujuću sličnost s nikom drugim do Kim Kardashian.

30, September, 2020, Belgrade – At the Central cemetery mark the 29 years since the death of legendary bohemian and folksinger Toma Zdravkovic. Zeljko Joksimovic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages
30, septembar, 2020, Beeograd – Na Centralnom groblju obelezeno 29 godina od smrti legendarnog boema i pevaca narodne muzike Tome Zdravkovica. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

 

Željko je neizmjerno ponosan na svoju kćer i visoko cijeni njeno mišljenje, često ih traži. Čvrsto vjeruje da će imati dovoljno prilika da pokaže svoj talenat. Željko je u prošlosti bio u romantičnoj vezi sa poznatom pevačicom Svetlanom Cecom Slavković. Nakon te veze, stupio je u četvorogodišnju saradnju sa Leontinom Vukomanović, tokom koje su ne samo zajedno radili, već su se bavili i javnim verbalnim sparingima. Do razlaza je došlo zbog njegove veze sa voditeljkom Adrijanom Čortan, sa kojom je delio prijatne trenutke do 2008. godine. Uprkos medijskim spekulacijama koje ga povezuju sa pevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Romanom Panić, te glasine su ostale neutemeljene. 2008. godine je započeo vezu sa voditeljkom Jovanom Janković. Njihova veridba dogodila se 14. februara 2011. godine, ali je, nažalost, nedugo zatim njihova veza prekinuta. Kružile su izveštaje da je Jovana bila u nevernoj vezi sa košarkašem Sašom Đorđevićem, a pevačica je stala u njenu odbranu. Brzim preokretom sudbine, njihove nesuglasice su brzo riješene, a zakleli su se na ljubav jedno drugom 21. januara 2012. godine na privatnoj ceremoniji usred mirne ljepote Maldiva. Nakon ove radosne proslave, samo nekoliko dana kasnije, brak su ozvaničili građanskim venčanjem u Srbiji.

Preporučujemo