Sonja Vukićević, vrlo uspješna i priznata balerina,  je majka Hristine Popović. Tijekom boravka u međunarodnoj plesnoj školi u Rovinju imala je priliku surađivati ​​s brojnim umjetnicima i cijenjenim koreografima. U tom razdoblju, čak i usred ljetovanja, susreće se s Brankom Popovićem, Hristininim ocem. Sonja i Branko s velikim su veseljem i uzbuđenjem dočekali dolazak kćeri Hristine u proljeće 1982. godine.

Izjedala nas je naša stalna briga za Hristinu, dok smo se brinuli za njezinu dobrobit, njegovali je i vodili je na temelju vlastitih instinkta. Cijela zajednica gajila je duboku naklonost prema njoj, a bila je poznata kao lijepo odgojeno dijete. Čak smo je dovodili sa sobom na društvena okupljanja, gdje bi se ponekad zatekla kako drijema na hrpi jakni, zbog čega su svi izražavali zabrinutost i raspitivali se o njezinom dobrobiti.

Do pete godine krenula je u europsku avanturu uz Branka i mene. Branko je, uz bavljenje glazbom, bio i pri završetku studija stomatologije. S tri godine Hristina je dobila nevjerojatnu priliku kada se Branku ukazao posao liječnika u Južnoj Africi. Uvjeti koji su mu ponuđeni bili su jednostavno predobri da bi ih propustio. Dok sam ga pratila, brzo sam shvatila – ostanak u ovoj situaciji neizbježno bi me pretvorio u kućnu skrbnicu. Nije bilo naznaka da ću imati priliku nastaviti svoju karijeru i potpuno se oslanjam na njegovu prisutnost u ispunjavanju svojih profesionalnih odgovornosti.

Žrtva koja je bila potrebna zatekla me nespremnu. Fizičko razdvajanje na kraju je dovelo do naglog raspada našeg braka. Unatoč tome, uspjeli smo održati fantastičan odnos. Kako je vrijeme prolazilo, sklopio je još dva braka i postao otac, tako da je Hristina dobila sestru i tri brata s očeve strane. Redovito su u kontaktu, a ja imam tu sreću da sam i dio njihovih života, otkrila je Sonja u intervjuu za časopis Gloria. Njihov primjer pokazuje kako i nakon razvoda dvojeljudi mogu imati odličan odnos.

Preporučujemo