Tokom 90-ih i ranih 2000-ih, Dolph Lundgren, poznati švedski glumac, bio je slavljen kao ikona i obožavan od strane žena i djevojaka širom svijeta. Njegova popularnost je porasla sa ulogama u blokbasterima poput “Rocky”, “Crveni škorpion” i “The Punisher”. Ipak, Lundgren je nedavno bio relativno odsutan iz očiju javnosti, dijelom zbog pandemije COVID-19. Budući da je u svojim sedamdesetim godinama, bio je veoma oprezan u pogledu pandemije, što je poremetilo njegove planove da oženi svoju verenicu, koja je skoro četiri decenije mlađa od njega. Nedavno su slike Lundgrena i njegove partnerke Eme Krokdal, fitnes trenerice, podijeljene na društvenim mrežama. Neki korisnici su primijetili da glumac djeluje iscrpljeno i stariji od svog mnogo mlađeg partnera.

Uprkos svojim godinama, Lundgren je uspio održati impresivnu građu zahvaljujući svojoj nepokolebljivoj posvećenosti borilačkim vještinama i treninzima.Zahvaljujući toj svojoj strasti je i upoznao svoju današnju vjerenicu.  Zanimljivo je napomenuti da su se Dolph i Emma upoznali u teretani godinu dana prije, ali je romantični aspekt njihove veze ostao tajna sve dok nisu nastupili na festivalu u Dominikanskoj Republici 2020. Nažalost, pandemija je rezultirala odgađaju njihovo vjenčanje, ali Lundgren je odlučan u svojoj odlučnosti da oženi Emmu što je prije moguće.

U prošlosti, Dolph Lundgren je dva puta ulazio u brak. Njegov prvi brak bio je sa Perryjem Tomom, koji se raspao nakon godinu dana. U međuvremenu, njegov drugi brak sa Anetom Kviberg trajao je 17 godina, a sa njom je dobio dve ćerke po imenu Greta i Ida. Nedavno se Ida, koja je samo nekoliko mjeseci starija od Emme, vratila u Los Angeles i trenutno živi sa svojim ocem Dolphom. Iako postoji značajna razlika u godinama između njih, čini se da je Ida zadovoljna odnosom između svog oca i Emme.

Ne može se poreći da se Lundgrenov prosperitet u Hollywoodu ne pripisuje samo njegovom atraktivnom izgledu i impresivnoj fizičkoj građi. On je stekao diplomu hemijskog inženjera i ima izuzetan IQ od 160, što ga svrstava u odabranu grupu glumaca koji poseduju izvanredne intelektualne sposobnosti u industriji.

Preporučujemo