Iako je službeno umirovljen  Alen Islamović ostaje aktivan i predan svom poslu. Često ima solističke koncerte diljem Balkana, a poznato je da povremeno nastupa uz Bijelo Dugme. Zapravo, on je to otvoreno priznao  naglašavajući nastavak suradnje između njega i benda. Uvriježeno je shvaćanje da su on i njegov kolega Mladen Vojičić Tifa u zategnutim odnosima. Tijekom emitiranja emisije “Una Due Tre” odlučio je otkriti pravu istinu o situaciji. Unatoč neslozi koja se dogodila, Alen Islamović i Bijelo dugme nastavljaju nesmetano naprijed.

Kao pojedinci rođeni u radničkoj klasi, funkcioniramo na principu da kad je radna snaga voljna raditi, hoće, a ako ne, neće. Hoćemo li se odlučiti uključiti u projekt Bijelog dugmeta isključivo je naša diskrecijska odluka, a ako to ne učinimo, nema problema koji treba hitno ispraviti. Vrijedi napomenuti da Bijelo dugme postoji već pola stoljeća, a ostalo je u izvornom stanju. Alen je ispričao priču o sukobu koji se dogodio 2018. godine kada ga je Tifa fizički napao. Možda je Tifa proživljavao trenutak slabosti. Čak i najiznimniji nogometaši koji sudjeluju u europskim ligama mogu odigrati dobro u 50 utakmica i kiksnuti u jednoj. Mogao bi to biti slučaj s Tifom i njegovim 55. koncertom, koji mu možda i nije baš dobro legao.

Možda je žuto svjetlo koje je izlazilo iz hotela izazivalo bljesak u njegovim očima, čineći ga neučinkovitim. Samim tim, krivnja bi se mogla pripisati nekom drugom. Dotični roker, koji se identificira kao osebujna osoba sa svojim jedinstvenim stilom pjevanja, odgovornost je pripisao Alenu Islamoviću, također pjevaču. “Smatram se osobom koja je sposobna oprostiti. Nemam razloga išta zaboraviti, jer nisam ništa krivo zapamtio. Da mi je pamćenje loše, odlučio bih se povući s posla umjesto da ustrajem. Ipak, ostao sam privržen i nastavljam raditi uz Bijelo dugme”, poručio je.

Pjevačse nikada nije svađao s Goranom Bregovićem, dapače, izražava mu zahvalnost za sve što je učinio. Na upit o mogućnosti budućeg mirenja Brege i Željka Bebeka, pjevačev odgovor bio je neočekivan. Nisam upućen u te informacije, niti posjedujem dovoljno znanja da se udubim u tu konkretnu priču. To je stvar koju bi trebale riješiti dvije uključene strane, a ne uključiti mene. Bijeli Dugme nosi pregršt iskustava, od privođenja, policijskih intervencija, pritvaranja, zatvaranja, do misterioznih i tragičnih smrti i stradanja nekih glazbenika. Bijelo dugme je cijelo vrijeme stalno prisutno, a njegov utjecaj je neizbježan. Najveća šteta Bijelog dugmeta je što se uvijek nešto događa iza njega. On smatra da bi Bebek i Brega sami trebali riješiti svoje nesuglasice ako to žele.

Preporučujemo