Srpska serija “Selo gori, a baba se češlja”, koja je zvanično proglašena najgledanijom serijom u Srbiji, trenutno se reprizira na RTS-u. Publiku su osvojili nezaboravni likovi iz prvog emitiranja prije sedamnaest godina. Među omiljenim likovima bila je i Radojka, Radašinova supruga, koju je utjelovila glumica Ljiljana Stjepanović. Na radost brojnih gledalaca sada opet imaju priliku gledati omiljene likove. Ono što se tada nije znalo jest da u seriji ulogu ima i Stjepanovićeva unuka.

 

Kad je Kseniji bilo samo godinu i pol, već je bila na jednoj od mojih predstava. Kako sam je često vodila na probe, odrastala je okružena kazalištem i postala pravo kazališno dijete. Za nju je pozornica prirodno stanište i ne čudi što je razvila ljubav prema njoj. Još kao mlada, doma nam je pravila “predstave”. S četiri godine počela sam joj davati satove glume, a ona je sve upijala kao spužva.

Postalo mi je jasno da ima prirodni talent za glumu. I sama kao glumica, s ponosom mogu reći da nisam od onih koji bi rekli: “Daj Bože da moje dijete  ne postane glumac!” Ispunjenje nalazim u vlastitom poslu i ne vidim razloga da nju obeshrabrim da se bavi svojim, kako je to jednom izjavila Ljiljana Stjepanović.

Ksenija se ne ponosi samo svojim glumačkim sposobnostima već i estetskim osobinama koje je prenijela od svoje bake. Ksenija je jednom prilikom primijetila da nevjerojatno podsjeća na svoju baku u mladosti. To je vidljivo u razmaku između njezinih prednjih zuba koji dijeli s bakom. Ksenija želi biti glumica, vjerujući da glumci posjeduju vječni dječji duh, a ona nema želju odrasti. Vrijedi napomenuti da je Ksenija u potrazi za svojim snovima krenula stopama svoje bake Ljiljane.

Preporučujemo