Snežana Đurišić, poznata umjetnica narodne glazbe, nekoć je nekoliko godina živjela u elitnom beogradskom naselju Dedinje. No, ona i njezin suprug Slobodan Gvozdenović, harmonikaš, željeli su miran život za svoju obitelj, pa su se odlučili na preseljenje. Tako su za Snežanu Đurišić sagradili kuću u Jajincima, ispunivši joj želju za novim domom.

Glazbenica i njezina obitelj izgradili su veliko, ali primamljivo prebivalište koje je zadovoljilo njihove specifikacije i želje. Njihov glavni prioritet tijekom procesa izgradnje bio je veliko dvorište okruženo bujnim lišćem za igru ​​svoje djece, Marije i Marka. Trenutno, njihovi unuci također uživaju u lijepom vanjskom prostoru. Nažalost, pjevačica je nakon smrti supruga ostala sama u djedovini. Ipak, njeguje uspomene na vrijeme kada su dvorane odzvanjale dječjim smijehom i toplinom njegovanog druženja.

Gradeći svoj dom, Snežana je imala jasnu viziju kako želi da izgleda. Međutim, naposljetku je odlučila potražiti vodstvo profesionalca koji je uspio njezine ideje ostvariti. Ova stručnjakinja uspjela je svoje zamisli pretvoriti u stvarnost, ispunjavajući sve Snežanine želje. Tijekom procesa određivanja rasporeda naših prostorija, tražili smo stručnost arhitekta koji je bio u mogućnosti ispuniti sve naše zahtjeve. Prioritet mi je bio imati dovoljno prostora i za dnevni boravak i za kuhinju, budući da često uživam kuhati i radije se ne osjećam ograničeno dok to radim. Veliko mi je zadovoljstvo razveseliti svoje najdraže njihovim omiljenim jelima, a njihovo zadovoljstvo mi je najvažnije – kaže pjevačica u intervjuu za “Story”.

U 80-ima nije bilo uobičajeno da ljudi koji su posjedovali kuće ili velike stanove imaju određenu prostoriju za odlaganje odjeće. No, Snežana je bila ispred svog vremena i imala je takvu sobu. Danas je sve češće da pojedinci imaju zasebnu garderobu. Prije mnogo godina, pjevačica je predstavila ovaj željeni prostor u časopisu Sabor, dajući čitateljima uvid u sobu iz snova svake žene. Pjevačičina rezidencija ne može se pohvaliti samo garderoberom; također uključuje prostrani dnevni boravak, kuhinju i četiri spavaće sobe. Svaki kutak i pukotina u domu služi kao podsjetnik na ljubav koju je dijelila sa svojim suprugom, čiji odlazak i dan danas tuguje. Iako je već nekoliko godina u vezi sa Vanjom Miloševićem sjećanje na prvog muža ne blijedi.

Preporučujemo