O porodici najbojeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića zna se skoro sve. Po završetku 52. FEST-a, bračni dvojac Đoković zajedno se pojavio na premijeri zanosne povijesne drame “Ruski konzul”. Nakon projekcije filma Miroslava Lekića, cijela glumačka postava skromno je pozdravila pljesak publike. Pokojni Žarko Laušević, koji je tragično preminuo prije nego što je svjedočio svom liku ruskog konzula Ivana Stjepanoviča Jastrebova, doživio je iskrene ovacije gledatelja. Pozornost mnogih privukle su poznate ličnosti, a posebno bračni dvojac Dijana i Srđan Đoković. Ne samo da su im se divili zbog očite bliskosti i nježnosti jedno prema drugome, već su njihove modne odabire hvalili i stručnjaci s tog područja.

 

Za ovaj poseban debi Srđan se odlučio za tradicionalni džemper i tamnoplave traperice. S druge strane, Dijana Đoković ostala je vjerna svom sportskom, ali elegantnom modnom osjećaju koji održava već dugi niz godina. No, unijela je dašak glamura ubacivši luksuzne i skupe akcente. Vrhunac njezinog kompleta bila je upečatljiva Louis Vuitton torbica u zagasito zelenoj nijansi, koja je izazvala najviše oduševljenja. Dodatno, komplimenti su upućeni na račun njezine lijepo isfenirane duge kose. Evidentno je da Srđan Đoković ima odličnu fizičku spremu i vitku građu, što se često viđa i kod Dijane. Dijana se sportom bavi još od ranih školskih godina, au djetinjstvu se bavila aktivnostima poput folklora. Kako je odrastala, bavila se odbojkom, plivanjem, a s 11 godina počela je i skijati. Njezina strast prema sportu bila je toliko jaka da je donijela odluku da se s Tehnološkog fakulteta prebaci na Fakultet za fizičku kulturu. Dijanin život krenuo je određenim putem zbog strasti prema sportu, zbog čega je tijekom posjeta Kopaoniku gdje je polagala ispit za instruktora skijanja upoznala Srđana Đokovića, ljubav svog života.

Očito je da su prešli u novu fazu ljubavi jer su ostali ujedinjeni, označavajući značajan trenutak u njihovoj ljubavnoj priči. Dijana i Srđan Đoković, bračni par, proveli su cijelu večer zajedno, upuštajući se u veseli razgovor prije početka premijere. U Đokovićevoj pratnji bili su Damir Handanović, ministrica Dubravka Đedović Handanović, Ilda i Gordana Šaulić, udovica Žarka Lauševića Anita, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Vuk Drašković, Anita Laušević, Miroslav Lekić, Slaviša Čurović, Tijana Čurović, Danica Radulović , Nada Macanković, Vahid Džanković, te mnogi drugi značajni pojedinci.

Jednom prilikom  ispričali su priču o svom prvom susretu i procvatu ljubavi, koja je na kraju dovela do rođenja njihova tri sina: Novaka, Marka i Đorđa. Sjećanje na slučaj kada se Diana pojavila preda mnom još je živo u mojim mislima. Bio je na vrhu Kopaonika, obučen u skijašku opremu i kombinezon. Prvi pogled koji sam uhvatio bila je njezina silueta, dok je nosila sunčane naočale koje su joj skrivale oči. Došla je s namjerom da skija i polaže ispit za instruktora skijanja, ali okolnosti su dovele do toga da je ostala zaglavljena – ispričao je Srđan. Dijana je opisala situaciju, opisujući kako su se stvari odvijale. Prisjetila se da ga je vidjela uz stazu, u prepoznatljivom plavom kombinezonu škole skijanja “Geneks”. Djelovao je nečim opterećen. Nakon početnog viđenja uslijedilo je prepoznavanje njegove siluete, iako su okolnosti u vezi s tim opažanjem bile različite i odvijale su se na drugom tragu. Začeće Novaka dogodilo se kada je Dijana upotrijebila pametnu taktiku, rekavši: “Nisi vezan nikakvim obavezama. Ja ću roditi dijete, a ti idi kako hoćeš.” To je slijed događaja koji su se odvijali, a sve ostalo što je uslijedilo sada je dio povijesti. Ono što se dogodilo, jednostavno se dogodilo.

Razdoblje koje smo morali upoznati bilo je nevjerojatno kratko. Međutim, kada smo upoznali roditelje jedni drugima, bila je potpuna transparentnost. Čini se da se danas nitko ne bavi podrijetlom ili identitetom nečijih roditelja. Međutim, tada je to bilo uobičajeno pitanje i saznanje. Sigurna sam da su njegovi roditelji mnogo više pažnje posvećivali mom porijeklu. Zanimljivo, čak sam u jednom trenutku nastavila i pjevačku karijeru. Srđanova pokojna majka javila se malo nagluhoj sestri i javila joj: “Srđan se ženi”. Kao odgovor, njena sestra je upitala: “Odakle je djevojka?” a čuvši “Hrvatski”, uzviknula je: “Ma, pjevačica!” Dakle, nije bila ni moja krivnja ni obaveza da postanem pjevačica”, objasnila je Dijana. Dijana potječe iz obitelji s jakim vojnim iskustvom, u kojoj su poštivanje strogih pravila i duboko cijenjenje obrazovanja duboko ukorijenjeni. Nedostatak entuzijazma kod drugih u vezi s mojom odlukom da se udam u mladoj dobi bio je glavni problem. Još nisam završio svoje fakultetsko obrazovanje niti sam ostvario sve svoje početne težnje. Život zna napraviti neočekivane zaokrete i, suočena s neizvjesnošću, odlučila sam ući u brak.

 

Preporučujemo