Kroz najpopularnije muzičko takmičenje je prošao veliki broj kandidata od kojih je samo nekolicina uspjela da napravi karijeru. Nadežda Biljić se 2009. godine proslavila kao pjevačica ulaskom u četvrtu sezonu glazbenog natjecanja Zvezde Granda. Porijeklom je iz Valjeva, a u natjecanje “Zvezde Granda” prvi put se prijavila i u toj sezoni je sudjelovala. Iako je počela kao jedna od vodećih natjecateljica, ubrzo nakon toga misteriozno je nestala iz javnosti. Sezona u kojoj je sudjelovala naposljetku je pobjednikom okrunila Darka Lazića. Za vrijeme njezine odsutnosti bila je podvrgnuta višestrukim operacijama.

 

Nakon toga je prešla u ulogu “iznajmljene pjevačice”. Pokazala je svoje talente na brojnim događajima, ustanovama, pa čak i izdala malu kolekciju pjesama. Unatoč tome što nije ispunila svoje težnje za slavnom karijerom, odbila je baciti ručnik. Godine 2014. odlučila je riskirati i prijavila se na renomirano natjecanje “Pinkove zvjezdice” te se trijumfalno vratila u središte pozornosti. Unatoč sudjelovanju u natjecanju, nije dosegla razinu popularnosti koju je očekivala. Tek nastajanjem “Zadruge” ovu djevojku su konačno prepoznali i pozvali u reality show. Ulazak u show joj je pogodovao prijateljski i profesionalni odnos sa Slobom Radanovićem, koji je intimno poznavao život slavne pjevačice. Međutim, njezin osobni put pokvaren je nizom tragičnih događaja. U srcu Valjeva 2016. dogodila se tragedija kada je njen brat izgubio život. Damjan, predani navijač Crvene zvezde i student Fakulteta za fizičku kulturu, doživio je prerani kraj. Pjevačica bi mijenjala svoj izgled do te mjere da bi većini postala gotovo nepoznata. U siječnju je ušla u reality show “Zadruga”, a veza s Mikijem samo joj je donijela slavu. U ovu priču uključeni su Nadežda Biljić, rođena 1990. i Miki Đuričić, rođen 1977. godine. U nazočnosti svih zadrugara otvoreno je priznala da je bila žrtva maltretiranja od strane bivšeg partnera, a kako kaže, posljedice tog iskustva i dalje traju. Novinar Milan Milošević opširno je ispričao njezin osobni narativ, ostavivši ukućane potpuno zaprepaštene.

Unatoč očekivanjima uspješne karijere, to joj se nije ostvarilo. Producirala je više pjesama i povremeno se pojavljivala na televiziji. U tom je razdoblju stupila u brak i postala majka sina kojeg su ona i suprug od milja nazvali Longo. Tokom gostovanja u emisiji „Estradanje“ na Informer TV-u, Nadežda Biljić je otvoreno ispričala da se susrela sa velikim izazovom: borbom sa alkoholizmom. Nadežda je priznala da je često svojim pjevanjem uveseljavala goste u lokalnoj birtiji. Uživala je u društvu i mogućnosti da popije nekoliko pića. No, ubrzo je shvatila da ima problema s konzumacijom alkohola. Nesvjesna svojih granica, često bi prekomjerno pila, što je rezultiralo nedoličnim ponašanjem. Iako nikad nije bila u pijanstvu, Nadežda je priznala da stalno konzumira više alkohola nego što je trebala. Napomenula je da samostalno rješavanje ovog problema nadilazi njezine mogućnosti. Kako bih riješila svoju ogromnu tjeskobu i strah, potražila sam pomoć stručnjaka. Tijekom godinu dana moja obitelj i ja bili smo na psihoterapijskim seansama.

 

Srećom, sva negativna iskustva s kojima se susrela sada su u njezinoj prošlosti. Ono što je najvažnije je da sam uspješno riješila ovaj problem. Prošlo je gotovo pet godina otkako sam zadnji put popila ijedan gutljaj alkohola. Pjevačica Nadežda Biljić u osobnom je otkriću ispričala da dok se nekima digne raspoloženje nakon konzumiranja alkohola, ima drugih, među kojima je i ona sama, koji se duboko prisjećaju događaja iz prošlosti tri stoljeća, što dovodi do suza.

Preporučujemo