Zbog rata koji se na našim prostorima vodio u početku devedesetih veliki broj ljudi je napustio svoje domove. Rođena u Sarajevu, Sanela Diana Jenkins (ranije poznata kao Ćatić) odrastala je kao najstarije dijete u tipičnoj bosanskoj obitelji. Otac, ekonomist, i majka, računovođa, brinuli su se za njezin odgoj. Sanela je živjela u stambenom kompleksu izgrađenom od betonskih blokova, uobičajenom arhitektonskom stilu u doba komunističke Jugoslavije. Sanela je imala mlađeg brata po imenu Irnis Ćatić, koji je prije izbijanja rata bio student Ekonomskog fakulteta u Bosni i Hercegovini. Tragično, samo kratko vrijeme prije potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, Irnis je izgubio život od ruku srpskih snaga u selu koje se nalazi u istočnoj Bosni. U nježnoj dobi od 21 godine prekinuta je njegova obećavajuća budućnost.

 

Sanela, perspektivna studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, imala je svijetlu budućnost iu akademskom iu plivanju. No, sve se promijenilo kada je Sarajevo okupirano 1992. godine, a ona je bila prisiljena napustiti svoj dom. Zbog toga je više od godinu dana provela kao izbjeglica u Hrvatskoj. Naposljetku je otišla u London, gdje je prošla potreban postupak registracije kod imigracijskih vlasti. Srećom, Sanela je dobila priliku da živi, ​​radi i studira u Velikoj Britaniji. Po završetku dvogodišnjeg boravka u Londonu, Sanela je postigla hvalevrijedan nivo tečnog znanja engleskog jezika, što joj je omogućilo nastavak školovanja u stranoj zemlji. Odabravši matematiku kao svoje polje studija, otkrila je da je to lakše podnijeti jer su jezične barijere bile beznačajne u ovom predmetu. Sanelin izuzetan uspjeh na prijemnim ispitima za fakultet uvelike se pripisuje solidnim temeljima znanja iz matematike i prirodnih nauka koje je stekla još u Bosni. S nepokolebljivom odlučnošću, uspješno je osigurala prijem na cijenjeno City University u Londonu, gdje je briljirala u svom studiju računarstva i ekonomije, te je na kraju diplomirala s odličnim uspjehom.

 

 

U Los Angelesu živi Sanela Dijana Jenkins, Bosanka koja ne samo da je nevjerojatno lijepa, već posjeduje i poprilično bogatstvo. Podrijetlom iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, potražila je utočište u Londonu 1992. godine usred nemira bosanskog rata. Tijekom svog akademskog bavljenja susrela se s Rogerom Jenkinsom, predavačom koji je bio stariji od nje 14 godina. Njihovu vezu svečano su obilježili u Londonu 1999. godine, a zajedno su dočekali dolazak dvoje djece. Tijekom svog akademskog bavljenja, Sanela je osnovala tvrtku za kupaće kostime, označivši početak svog poduzetničkog puta. Kako je vrijeme odmicalo, nastavila je osnivati ​​više uspješnih tvrtki, koristeći prikupljena sredstva za razne filantropske pothvate. Jedno značajno postignuće koje joj je donijelo priznanje u zapadnoj sferi bilo je objavljivanje Sobe 23 2009. Ova zadivljujuća knjiga, koja sadrži portrete koje je snimila Debora Anderson, predstavlja niz poznatih svjetskih slavnih osoba.

Njen suprug, bankar zaposlen u Barclaysu, u razdoblju od jedne godine uspio je zgrnuti impresivnih 75 milijuna funti uspješnim poslovima koji su banku izvukli iz krize. U znak zahvalnosti dodijeljena mu je nagrada od 30 milijuna dolara. Tijekom njihovog desetljeća dugog braka, Sanela je izašla iz zajednice sa znatnim povećanjem bogatstva, akumulirajući približno 150 milijuna dolara, što je otprilike polovica procijenjenog bogatstva njenog supruga od 380 milijuna eura. Kako prenosi Tportal, britanski mediji razvod Sanele i Rogera prozvali su najprijateljskijim razvodom ikad. Nakon tri godine odvojenog života bivši su supružnici mirno i skladno okončali brakorazvodnu parnicu. U zagrljaju Ashera Monroea otkrila je novootkriveni osjećaj radosti, dočekavši svoje treće dijete 2020. godine u dobi od 46 godina. Uz značajnu dobnu razliku od 16 godina između njih, on je osjetno mlađi od nje. Naime, između njega i njezina sina razlika je devet godina. Sanela je u razgovoru za IN magazin istaknula koliko je važno pronaći partnera koji razumije i cijeni pravu suštinu žene. Osvrćući se na svoje osobno iskustvo, spomenula je kako joj je prvi suprug bio Englez, no trenutno je u vezi s Amerikancem. Prema Sanelinim riječima, američki muškarci se ne boje jakih žena i doživljavaju ih kao sasvim obične, što je nešto što im uopće ne smeta. Neočekivanim spletom događaja Sanela je u 51. godini na svijet dočekala svoje četvrto dijete. Predstavljamo našu dragocjenu malenu, Elodie Mae Book, koja je svečano došla na svijet 8. kolovoza 2023., kako su ponosno objavili njezini roditelji.

Preporučujemo