Rođen u Beogradu 30. studenog 1955., Vladimir Petrović je i glumac i redatelj. Među njegovim značajnim djelima je portret Slobodana Bobe Pavlovića u serijalu Lude godine koji se sastoji od osam filmova. Nadalje, ostvario je i ulogu u filmu “Majstor i Šampita”. U svojoj sadašnjoj ulozi odgovoran je za provedbu i razvoj reklamnih kampanja, posebno u području marketinga. Prije 1992. godine radio je u EPP odjelu Radio televizije Beograd. Uz to, bio je redatelj i snimatelj Indexova radijskog kazališta. Odigrao je ključnu ulogu u uvođenju marketinških strategija na radio B92 i bio ključan u osnivanju prve privatne radio postaje Pingvin. Od 1993. godine aktivno sudjeluje u agencijskoj mreži Saatchi & Saatchi. Također je jedan od osnivača marketinške agencije “Tim Talenta”. Trenutačno je vlasnik vlastite reklamne agencije i suvlasnički udio u Radio Indeksu. Sretno je oženjen i ima dvoje djece. Vladimir Petrović povukao se iz glumačke karijere, ali ga se rado sjećaju po nezaboravnim nastupima Boba u omiljenim filmovima “Lude godine”, “Kakav djed, takav unuk” i “Idi mi doji mi” tijekom živahnog doba 1980-ih. Slobodno se može reći da je “Žikina dinastija” imala značajnu ulogu u oblikovanju značajnog dijela njegova života.

 

U sklopu renomirane televizijske serije “Žikina dinastija” Boba dijeli strastveni poljubac s Marijom, dok je u stvarnosti njegova supruga vrlo uspješna spisateljica popularnih knjiga za djecu i mlade Jasminka Petrović. Rođena u Beogradu 1960. godine, studirala je španjolski jezik i književnost. Njezina karijera obuhvaćala je marketing i novinarstvo, gdje je radila kao urednica popularne radijske emisije namijenjene djeci. Također, surađivala je u brojnim časopisima i aktivno sudjelovala u programima poticanja dječje mašte i kreativnosti. Kao vrsna autorica, napisala je jedanaest zadivljujućih knjiga za djecu, koje su svojim prijevodima na različite strane jezike stekle međunarodnu afirmaciju. Njezin izvanredan talent i predanost dostojno su prepoznati kroz nekoliko prestižnih nagrada koje je primila.

Njezin roman “Ljeto kad sam naučila letjeti” poslužio je kao inspiracija za istoimenu filmsku adaptaciju. Knjiga je dobila široku hvalu, doživjevši osam izdanja nakon prvog objavljivanja i zauzevši mjesto na prestižnom popisu 100 najboljih knjiga za djecu u svijetu. Pored knjige i film je doživio ogroman uspjeh. Tijekom ljetnih boravaka na Hvaru imala sam zadovoljstvo komunicirati s brojnom djecom koja su pokazivala izrazitu znatiželju za nekonvencionalne teme, posebice one vezane uz proces sazrijevanja. Međutim, važno je napomenuti da moj nadolazeći roman nije autobiografsko djelo, kako je pojasnio priznati autor specijaliziran za književnost za mlade. Iako je njegov pravi identitet Vladimir Petrović, mnogima će zauvijek ostati poznat i zapamćen kao Boba iz “Žikine dinastije”.

 

Čini se da je naš susret bio suđen od početka. Putevi su nam se ukrstili u dramskoj grupi Bate Miladinovića, u kojoj je imao istaknuto mjesto kao zvijezda. Kako je vrijeme prolazilo, otkrile smo da su nam mame kolegice, a čak smo i zajednička prijateljica, otkrila je Jasminka tijekom gostovanja u emisiji Lica kao sav normalan svijet. Vlada, unatoč golemoj slavi i divljenju, nikada nije pokazivao nikakve znakove bahatosti. Njegova skromnost, kako je primijetila njegova supruga, bila je ono što ju je isprva privuklo k njemu. Vlada, kojeg i dalje pomno prati lik Bobe iz Žikine dinastije, kaže da su mu trebale brojne godine da dođe do slave, a još duže da se vrati u život anonimnosti i relativne normalnosti. Nevjerojatno je kako su naša djeca, Igor i Ana, odrastala uz to. Danas me od milja zovu Bobiša umjesto tata ili čale”, šaljivo je primijetio.

 

 

Preporučujemo