Danijela se na hrvatsku glazbenu scenu pojavila sredinom 80-ih godina 20. stoljeća. No, njezina izvanredna izvedba pjesme “Zumbuli” na Splitskom festivalu 1989. istinski je potaknula njezinu karijeru. Tamo je privukla pozornost Tončija Huljića, renomiranog glazbenika koji ju je nakon odlaska Ljiljane Nikolovske pozvao u svoju grupu Magazin. Od 1991. do 1996. Danijela je bila pjevačica Magazina, a za to vrijeme objavili su nekoliko uspješnih albuma među kojima su “Da te zavolim”, “Doslo vrijeme…” i “Simpatija”. Naime, surađivala je i s opernom pjevačicom Lidijom Horvat Dunjko za nezaboravan nastup na Euroviziji, gdje su osvojile impresivno 6. mjesto. Otkako je krenula u samostalnu karijeru, Danijela je izdala ukupno osam albuma i brojne singlove. Njezin talent krasio je bezbrojne festivale, a 1998. ponosno je predstavljala Hrvatsku na Euroviziji s pjesmom “Neka mi ne svane”, osvojivši zasluženo peto mjesto. Prepoznatljiva po svojim iznimnim vokalnim sposobnostima, Danijela je dva puta proglašena pjevačicom godine u Hrvatskoj, au kolekciji trofeja nalaze se brojne nagrade s natjecanja u zemlji i regiji. Mnogi je smatraju i jednom od najvećih dama na muzičkoj sceni.

 

Splićanka Danijela Martinović u javnosti je od svoje 18. godine, osvajajući publiku neospornim talentom. Godine 1995. vjenčala se s pjevačem Markom Perkovićem Tompsonom u crkvi svetog Dominika kraj Pazara u Splitu. Nažalost, njihov je brak došao kraju tri godine kasnije, što je dovelo do poništenja na Međubiskupskom crkvenom sudu u Splitu. Nakon razvoda ponovno je pronašla ljubav s kolegom Petrom Grašom. U početku su svoju vezu čuvali u tajnosti, no s vremenom su postali jedan od najdugovječnijih parova u povijesti hrvatske televizije. Novinari su se često raspitivali o njihovim planovima za brak, no pjevačica je izrazila odbojnost prema toj ideji, objasnivši da ju guši sama pomisao na to. Radije su zadržali stvari kakve su bile. U svibnju 2021. iznenađujuće je objavljeno da su Danijela i Petar odlučili prekinuti svoju 24-godišnju vezu. Par je odlučio ne davati nikakve izjave za javnost o svojoj odluci. Nedugo nakon toga mediji su objavili da je pjevač uplovio u vezu s Hanom Huljić, koja je inače kći njihovog kolege Tončija Huljića.

 

U proljeće prošle godine otkrili smo da je Josip Plavić postao novi dečko Danijele Martinović. Pjevačica je nakon priznanja otkrila ne samo da je emotivno zadovoljna, već i da joj je kriminalistički inspektor iz Zagreba osigurao posebno mjesto u srcu koje je već duže vrijeme bilo rezervirano isključivo za Petra Grašu. Putevi pjevačice, Danijele i Josipa su se susreli kada su se upoznali tijekom procesa prijave za krađu identiteta koja se dogodila na internetu. Nakon brzog rješenja slučaja, započela je zadivljujuća ljubavna priča koja traje i napreduje do danas. U međuvremenu je partner Danijele Martinović doživio promjenu karijere. Naime, donio je odluku o povlačenju s položaja u policiji. Tu je informaciju otvoreno podijelio s medijima u Hrvatskoj.

 

Preuzimanje uloge pomoći i pomaganja nosi sa sobom golemu dužnost i nepokolebljivu predanost nesebičnom doprinosu svakoga dana. Kada pritisci zahtjevne egzistencije počnu uzimati danak na vaše cjelokupno blagostanje, postaje imperativ promijeniti svoje rutine. Veličanstvenost života leži u njegovoj jedinstvenoj prirodi, što je činjenica koju nikada ne treba zaboraviti. Njegovo nostalgično prisjećanje na mladost potaknula je kratka afera s poznatom pjevačicom. Taj osjećaj ga je potaknuo da zajedno sa svojim kolegama osnuje rock grupu “Izvan zakana”, pothvat kojem se ponovno posvetio nakon dulje pauze. Neosporan dokaz bezgranične ljubavne inspiracije nalazi se u pjesmi “Plešem na kiši”, iskrenoj kreaciji Josipa Plavića posvećenoj Danijeli Martinović. Bila slučajnost ili ne, pjesma je objavljena 19. veljače, što je zanimljivo i točan dan vjenčanja Petra Graše i Hane Huljić dvije godine prije.

Preporučujemo