Prerani odlazak glumca Žarka Lauševića izaziva suosjećanje mnogih. Jasno je da je njegovo odsustvo iz glumačkog svijeta ostavilo nepopunivu prazninu, nesretnu okolnost s kojom nije mogao živjeti. Od nejga se od juče opraštaju njegove kolege, prijatelji i obožavaoci širom regije.  Tijekom većeg dijela svog života, crnogorski glumac bio je prisiljen napustiti svoje snove i ostvariti potpuno drugačiju karijeru u Americi. Unatoč ovom neuspjehu, druga supruga Žarka Lauševića ostala je njegova nepokolebljiva podrška.

Anita Roganović se tijekom snimanja filma “Boj na Kosovu” romantično vezala za Žarka s kojim je radila kao vizažistica. No, Žarko je već bio u braku s Majom, a unatoč zajedničkim emocijama, završili su stvari prije nego što su uopće mogle započeti. Život vrsnog dramskog izvođača, čije je glumačko umijeće uvijek bilo hvaljeno na najizuzetnije načine, proveo je u društvu supruge Maje i njihovo dvoje djece, Dušana i Asje. No, njihovom je braku došao kraj, a sudbina se umiješala kada je Žarko ponovno spojio Anitu s kojom se tajno vjenčao 1999. godine.

Anita je u tom razdoblju odlučila prekinuti brak. Iz prethodnog braka ima kćer Andreu. Poslije se posvetila karijeri u Hollywoodu i vezi sa Žarkom. Više puta je rekao da sve duguje njoj. Kad je donio odluku da se vrati svom obiteljskom životu, ona mu je pružila nepokolebljivu pomoć, empatiju i razumijevanje. Uvijek će joj biti zahvalan na podršci.

Anita je ostala prisutna uz glumčev bolnički krevet i njegovala ga sve do njegove smrti. Uvriježeno je mišljenje da su se od njega mogli oprostiti i njegovi nasljednici, kao i brojni prijatelji koji su ga zasuli gromoglasnim pljeskom i suzama tijekom premijere filma “Heroji Haliard” dok se na pozornici posljednji put naklanjao.

Preporučujemo