Dea Đurđević, srbijanska novinarka i voditeljica popularnog jutarnjeg programa “Novo jutro” na televiziji “Pink”, rođena je u Beogradu 19. srpnja 1992. godine. Trenutno živi i radi u svom rodnom gradu. Dein novinarski put započeo je kao studentica Fakulteta političkih nauka (FPN), gdje je volontirala na Televiziji Pink. Počevši od snimanja jutarnjeg programa, vrlo brzo je prepoznat Dein izniman talent i predanost, pa je zajedno s kolegom Predragom Sarapom vodila emisiju “Dobro jutro s Deom i Sarapom”. Na kraju je naziv promijenjen u “Novo jutro”. U iznimno kratkom vremenskom razdoblju Dea Đurđević uspjela je osvojiti i gledatelje i goste svojim angažiranim intervjuima i toplom osobnošću. Mediji su se često bavili Deom nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovala 7. veljače 2019. Nažalost, tabloidi su objavljivali i točne i netočne informacije o njezinom zdravstvenom stanju.

Unatoč tome što je od liječnika dobila obeshrabrujuću prognozu oporavka, Dea je prkosila njihovim očekivanjima i nakon samo šest mjeseci nastavila s radom. Preuzela je na sebe osnivanje udruge “Budimo sigurni” te aktivno organizira tribine o sigurnosti u prometu. Kroz vlastita osobna iskustva, ona zorno pokazuje opasnosti koje čekaju pojedince koji ne uspiju zadržati potpunu svijest o svojoj okolini tijekom vožnje ili hodanja. Posljednjih dana vodila se žestoka rasprava među ženama oko načina prehrane Dee Đurđević. Omiljena voditeljica ostvarila je gubitak impresivnih tridesetak kilograma. Nakon traumatične nesreće 2019., Dea se naglo udebljala, zbog čega su joj liječnici propisali specijaliziranu dijetu. Ona se nije puno kretala i to je doprinjelo gojenju.  Bez obzira jesam li smršavjela ili dobila koji kilogram, ono što mi je doista važno je mogućnost ponovnog zakopčavanja traperica. Dea je izrazila zadovoljstvo što je konačno stala u manju cifru, a za magazin “Hit” podijelila je kako uspijeva održati svoju figuru. Kontrola unosa hrane, posebno kada je riječ o masnoj hrani, može biti prilično izazovna za pojedince. Međutim, svjesno se trudim jesti umjerenu količinu hrane i izbjegavam uživanje u jelima s visokim udjelom masti. Unatoč inherentnim poteškoćama u samodisciplini, uglavnom sam uspješan u postizanju ovog cilja. Nadalje, prošlo je dosta vremena otkako sam zadnji put večeraLA, au slučaju da jedem večeru, radije bih da se sastoji od salate.

Voditeljica ističe kako svoj gubitak kilograma može zahvaliti pomno osmišljenoj prehrani njezinog medicinskog tima. U razdoblju od osamnaest mjeseci pridržavala sam se prilagođenog jelovnika koji su pažljivo izradila tri liječnika. Dea dijeli svoje iskustvo debljanja nakon što je zapela u prometnoj gužvi, ali je otkrila da joj je usvajanje režima zdrave prehrane pomoglo da se oslobodi viška kilograma i poboljša svoje opće dobro. U prošlosti se moj jutarnji obrok obično sastojao od kombinacije kruha, sira ili jaja i salate od svježih namirnica. Kuhana jela i riba bila su glavna komponenta mog podnevnog obroka, a meso s roštilja za večeru. Ranije se moj međuobrok sastojao od osvježavajuće jabuke. Međutim, sada sam proširiLA svoje kulinarske horizonte i uključiLA niz drugih hranjivih opcija u svoj repertoar. Važno je biti umjeren i izbjegavati pretjerano uživanje u ovim dodatnim izborima hrane.

U početku se Dea suočavala s izazovima u pridržavanju svoje specijalizirane dijete i osjećala je stalnu glad. U početku je mršavljenje teklo sporo, ali kad sam se potpuno udubila u proces, sve je sjelo na svoje mjesto prema očekivanjima. Prema riječima voditeljice, tijekom prvih tjedana dijete osjećala je stalnu glad. No, naposljetku se tome prilagodila uključivši fizičku aktivnost u svoju rutinu. Bavim se rigoroznim vježbama četiri dana u tjednu, uključujući aktivnosti kao što su čučnjevi, trbušnjaci i brzo hodanje. Ovaj dosljedni režim treninga sprječava povratak neželjenih kilograma.

Preporučujemo