Saša Mišić, rođen 14. kolovoza 1973. godine, na svijet je stigao kao dijete Miodraga i Mirjane Mišić. Dok je boravila u Njemačkoj, Sašina majka, koja je 1972. nosila titulu Miss Grocke, prkosila je mišljenju drugih i donijela odluku da joj se dijete rodi u Jugoslaviji. Unatoč protivljenju, nedugo prije porođaja sjela je na avion, a Saša je na svijet dočekala u Višegradskom rodilištu. Nakon njegova rođenja obitelj se vratila u Njemačku, gdje je Saša nastavio rasti i napredovati. Sve svoje znanje stekao je u Njemačkoj, gdje je stekao vrhunsko razumijevanje u odnosu na Srbiju. Međutim, otkrio je da nešto nije u skladu s njegovim temperamentom u toj zemlji. Iako gaji duboko divljenje prema Njemačkoj i priznaje organiziranu, marljivu i ugodnu prirodu njezinih ljudi, vjeruje da im nedostaje strasti, što ga je na kraju i nagnalo da odabere Srbiju. Prema njegovim riječima, Njemačka je izgubila draž zbog nedostatka poteškoća i nedostatka izazova.

 

Saša je razvio naklonost prema filmovima Toma Cruisea koji su prikazivali glumca kako se bavi raznim aktivnostima poput igranja biljara, održavanja bara i vožnje motora. Inspiriran ovim filmovima, Saša se odlučio upisati u školu za barmena i usavršiti se u vještini miješanja pića. Osim toga, usavršavao je svoje vještine u biljaru i razvio duboku strast prema tom sportu. U Saši se također rasplamsala ljubav prema utrkama, pa je počeo sudjelovati u utrkama, au jednom je trenutku i posjedovao Ford Mustang. Kasnije je svoju kolekciju proširio i motociklom. Nakon deset godina, on i njegova bivša supruga Katrin, koja potječe iz Njemačke s ruskim korijenima, vratili su se u Ritopek, mjesto na imanju njegova djeda. Na tom putu pratilo ih je troje djece Ekaterina, Danica i Konstantin. Još dok je pohađao školu, krenuo je na svoj profesionalni put, a od zarade se u pauzama upisao na različite obrazovne ustanove. Njegova je težnja bila svake godine iskusiti posao u svježoj zalogajnici, budući da je imao averziju prema monotoniji. Nakon što je stekao nove vještine, odmah je tražio nove prilike. Stekao je praktična znanja radeći u raznim objektima kao što su barovi, restorani, hoteli, brodovi, pivovara, pekara, mesnica, prostrane kafeterije i slastičarnice.

 

Po povratku u Srbiju osnovao je Udruženje kreativnih kuhara Srbije i pokrenuo “Compact Consulting”, konzultantsku tvrtku specijaliziranu za ugostiteljstvo. Započevši svoj put u Srbiji, dve godine posvetio je hotelu “Moskva”, a potom još dve godine u hotelu “Madera”. Iz njegove perspektive, ulazak u radnu snagu u Srbiji usporediv je s ulaskom u ratnu zonu, jer se mora neprestano dokazivati ​​vrijednost i nepokolebljiva psihička i fizička otpornost. Ipak, nijednom nije požalio zbog odluke da se vrati u Srbiju. Godine 2011. upućen mu je poziv da sudjeluje u televizijskom programu “Paklena kuhinja” na Prvoj TV. Tada kreće vrijeme njegove velike slave. 

 

Niste zaboravili Sašu Mišića, pojedinca koji je na javnu scenu u Srbiji izbio s nadaleko hvaljenim kulinarskim programom „Paklena kuhinja“? Poput mađioničara, Saša bi se čarobno pojavio kad bi se otvorila pećnica, ili kad bi se podignuo poklopac s lonca, pa čak i kad bi se tava maknula s vatre. No, jednako brzo kao što se pojavio, Saša je nestao s našeg kulinarskog krajolika. Pitanje o kojem se radilo odnosilo se na osobnu stvar. A to, prijatelji moji, predstavlja značajnu poteškoću. Proslavljeni kuhar doživio je višestruke dramatične promjene u životu kada ga je 2011. Njemica odlučila napustiti, prepustivši mu brigu o njihovo troje djece, dok se ona teško prilagođavala životu u Srbiji. Nakon što je Saša postao samohrani otac, njegova bivša supruga, zvana Katrin, oštro je demantirala točnost medijskih priča koje su o njoj kružile nakon rastave. Ne otkrivajući razloge svog odlaska, Katrin je strastveno izjavila nepokolebljivu ljubav prema svojoj djeci, istaknuvši da ih nije napustila. Ponosno je izjavila da ih je rodila i njeguje svim srcem. Odbacujući neistine koje plasiraju pojedinci i mediji, Katrin je ustvrdila da samo ona i Saša znaju istinu. Unatoč uvjerenju kuhara da će problem biti riješen i da će moći nastaviti zajednički život na obiteljskom imanju u Ritopeku, njihove nade na kraju su se izjalovile. Sudsku bitku na sudu i Centru za socijalni rad Saša je nažalost izgubio, a njegova bivša supruga dobila je skrbništvo nad djecom. Povukavši se iz javnog života, Mišić je s nepoznatim partnerom dobiojoš petero djece. Prema raznim objavama na društvenim mrežama, čini se da je njegova nepokolebljiva strast prema kuhanju ostala netaknuta.

Preporučujemo