Srpski košarkaši katapultirani su u prvi plan sportskih i društvenih rasprava u svojoj zemlji nakon što su osvojili srebrnu medalju na Mundobasketu. Njihova impresivna izvedba izazvala je veliko zanimanje i divljenje među stanovništvom. Impresivan doček su im priredili građani Beograda a sa njima na balkonu je bio i Novak Đoković.

Za ostvarenje je zaslužan zajednički trud svih uključenih, uz vodstvo pravog izbornika Svetislava Pešića. Nedvojbeno će biti pohvaljeni mečevi Bogdana Bogdanovića, Nikole Milutinova, Marka Gudurića i Ognjena Dobrića, svatko prema individualnom košarkaškom ukusu i preferencijama; međutim, zajednička crta svih ovih impresivnih izvedbi je iskazivanje hrabrosti, upornosti i entuzijastičnog poriva, što se može pripisati Aleksi Avramoviću. Prije nego što je postao omiljeni igrač u momčadi Svetislava Pešića, Avramović je već bio dobro poznat košarkaškoj javnosti u Srbiji. U Čačku su ga zapravo znali gotovo svi, od najstarijih mještana do srednjoškolaca. To je bilo zato što je, do svog prvog odlaska u inozemstvo, dane provodio igrajući košarku u školskom dvorištu ili dvorani, isključivo fokusiran na usavršavanje svojih vještina šutiranja koševa. Njegova predanost se isplatila, a njegovo umijeće na terenu bilo je visoko cijenjeno na domaćoj košarkaškoj sceni.

Aleksa Avramović, omiljena ličnost u svijetu košarke, ponovo se našao u centru pažnje na premijeri “Čuvara formule”. Proslavljeni sportaš u društvu supruge Teodore plijenio je pažnju okupljenih i obožavatelja nedavnim pobjedama na Svjetskom prvenstvu u košarci. Ulazak para bilo je nemoguće promašiti. Neprekidni niz bljeskalica fotoaparata obasjavao je crveni tepih dok su se zaustavljali kako bi pozirali za fotografije.

Tijekom cijelog događaja Teodora je držala supruga za ruku, odišući dozom elegancije i profinjenosti. Njezina odjeća sastojala se od odgovarajuće crne suknje i sakoa, nadopunjene bijelom košuljom ukrašenom zadivljujućim ukrasima i modernom torbicom. Aleksa je odabrala sportskiji outfit, koji se sastoji od kratkih hlačica i bijelih tenisica. Dok je hodao, fanovi su mu nestrpljivo prilazili u nadi da će snimiti selfie sa šarmantnom košarkašicom koja se sa svakim od njih ljubazno susrela.

Preporučujemo