Oglas na Facebooku izazvao je značajnu količinu buke među korisnicima društvenih mreža. Naime svi su osjetili potrebu da komentarišu cijenu jedne kuće koja je stavljena na prodaju.  Jedan gospodin je nedavno oglasio jedinstvenu rezidenciju za prodaju na Facebook grupi koja omogućava direktnu prodaju nekretnina bez posrednika. Predmetna nekretnina ima zadivljujući panoramski pogled na tri planinska vrha i krase je izvrsni cvjetni aranžmani, što izaziva interesovanje brojnih potencijalnih kupaca.

Prodajna cijena kuće je jedina nejasnoća; neizvjesno je da li je 7.000 ili 11.000 eura. Oni koji su neumorno tragali za pristupačnom kućom za odmor nedavno su naišli na online oglas za kuću koja je identična onoj koju su tražili. Zanimljivo je da se nudio za samo 7.000 eura na popularnoj web stranici malih oglasa. Prodavac je čak predložio zamjenu za automobil čija vrijednost nije veća od 5.000 eura, s tim da se ostatak plati u evrima. Uz fotografije je i konstatacija da se nekretnina sastoji od vikendice i placa od 20 ari koji se nalaze u Miraševcu, samo 3 kilometra udaljenom od Rače Kragujevačke, do koje se lako stiže asfaltnim putem. Na parceli se nalazi kameni bunar, a udaljena je samo 500 metara od Miraševe banje, koja je poznata po svom ljekovitom blatu i vodi za koje se smatra da liječe razne reumatske i očne bolesti. Iz same vikendice se pruža prekrasan pogled na planine Homolje, Višak i Rudnik, što je čini savršenom destinacijom za one željne mira i prirodnih ljepota. Nadalje, imanje ima ukupno 30 dobro održavanih stabala oraha, koji su svi posađeni u posljednje dvije godine. Kuća koja se sastoji od PVC kontejnera sa izolacijom, opremljena je potpuno novim namještajem. Eksterijer šarmantne vikendice krasi lim koji imitira izgled pločica, a ima i dvije natkrivene terase. Unatoč činjenici da struja trenutno nije dostupna na imanju, glavni izvor struje udaljen je svega 20 metara i može se brzo priključiti. Ova slikovita nekretnina po cijeni od 11.000 € i nudi idealno okruženje za svakoga tko je u potrazi za mirnim i revitalizirajućim bijegom u prirodnom okruženju koje oduzima dah.

Snimak ekrana o kojem se raspravlja je izveden sa Facebooka i prikazuje kompilaciju popisa nekretnina koja uključuje i rezidencije i parcele zemljišta koje se nalaze na selu.
Nakon što su pregledali komentare, određeni broj pojedinaca je žurno zatražio kontakt informacije te osobe. S druge strane, bilo je i drugih koji su izrazili svoju zabrinutost u vezi sa pozivanjem na PVC kontejnere, uprkos njihovoj širokoj upotrebi u svrsishodnim građevinskim praksama širom svijeta.

Postoje dvije različite perspektive za poslovne poduhvate koje nudi Ignjatova vikendica. U početku se može iznajmiti za vikend odmor u prirodi, u neposrednoj blizini renomiranih banja koje imaju mineralnu vodu. Alternativno, postoji prilika da se zaradi uzgojem plantaža oraha na imanju, koje obično imaju značajnu vrijednost do godinu dana. Osim toga, tu su i lješnjaci koji se također uzgajaju u prostorijama. Oglašena cijena za ovaj artikal je 7.000 eura. Alternativno, postoji mogućnost zamjene za automobil čija je maksimalna vrijednost 5.000 eura, uz dodatnu naknadu za disparitet u vrijednosti.

Preporučujemo