Iako se o izgledu nove djevojke  Ognjena Amidžića, Mine Naumović, puno pričalo, njezina genetska građa govori da potječe iz obitelji ne samo iznimne ljepote, već i obrazovanja. Naime mnogi su tvrdili da je vršila plastične operaciej na licu posebno da je uvećala usne što niej istina.  Naime, njezina majka je ugledna liječnica koja iu sedmom desetljeću života ne prestaje blistati. Ne samo da je ova izvanredna žena blagoslovljena upečatljivim plavim očima, prelijepim osmijehom i bujnom kosom, već je i stručnjakinja u svom području, može se pohvaliti impresivnim bogatstvom znanja, a naširoko je smatraju jednom od najboljih u svojoj struci.Godine 1983. prim. Prof. dr. sci. Med. Zora Naumović je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu s izvrsnim prosjekom ocjena 9,66.

Nakon osam godina završiLA je specijalizaciju iz interne medicine s besprijekornom ocjenom. Nakon tog uspjeha, 1997. godine uspješno je završiLA magistarski studij kardiologije. Unatoč tim postignućima, nije mirovaLA na lovorikama. Umjesto toga, 2002. godine odabraLA je daljnju specijalizaciju iz kardiologije. NjeN trud i zalaganje nisu ostali nezapaženi jer mu je Ministarstvo zdravstva iste godine dodijelilo titulu primarijusa. Godine 2007. na Medicinskom fakultetu u Beogradu obranila je doktorsku disertaciju „Prognostički značaj varijacije srčanog ritma kod bolesnika sa zatajenjem srca“, što je bio vrhunac njezine akademske karijere. Kroz cijeli proces vodila ju je mentorica, prof.dr.sc. Zorane Vasiljević, te je stekla titulu doktora medicinskih znanosti iz kardiologije. Nakon završetka studija nastavila je usavršavati svoje vještine i usavršavati se u Engleskoj i Njemačkoj.

Kao dio Srpskog liječničkog društva i Liječničke komore Srbije, zajedno s drugim cijenjenim međunarodnim organizacijama poput Udruženja kardiologa Srbije, profilirao se kao cijenjeni član medicinske zajednice. Nadalje, njegova posvećenost području vidljiva je jer je preuzeo brojne znanstveno-istraživačke projekte i prepoznat je kao njihov nositelj. Nakon obavljanja dužnosti načelnika Koronarne jedinice u Zdravstvenom centru “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, kao i načelnika Poliklinike u Specijalnoj bolnici za bolesti srca i krvnih sudova Ostrog u Beogradu, Vrhunac svoje opsežne kliničke karijere dosegla je osnivanjem privatne ordinacije specijalizirane za internu medicinu i kardiologiju početkom svibnja 2015. godine. Dr. Zora Naumović godinama je predanog rada prikupila iznimnu stručnost. Njezino iskustvo obuhvaća brigu o pacijentima s kritičnim bolestima u koronarnoj jedinici, kao iu izvanbolničkim polikliničkim uvjetima.

 

Pretekla ju je reputacija zagovornice zdravog načina života koji naglašava povratak prirodnom svijetu u njegovom najširem smislu, s primarnim fokusom na prevenciju kardiovaskularnih bolesti. No, ono što je uistinu odlikuje je sveobuhvatna, personalizirana metoda liječenja svakog pacijenta, koja je stekla široku prepoznatljivost kroz mnoštvo edukativnih članaka i istupa u raznim medijima.  Ognjen Amidžić poznat je po tajnosti svog privatnog života i izbjegavanju javnosti. Iz njegovih objava na društvenim mrežama može se zaključiti da voli putovati na raskošne destinacije, provoditi vrijeme s prijateljima i povremeno dijeliti fotografije sa svojom majkom, koju jako cijeni. Evidentno je da mu je buduća supruga osoba kojoj se najviše divi, što s ponosom i priznaje.

Preporučujemo