Između skladatelja Aleksandra Milića Milija i Svetlane Cece Ražnatović došlo je do sudskog spora. Temelj ove pravne bitke leži u Cecinoj svijesti da je Mili pravno polagao pravo na vlasništvo nad svim albumima na kojima su zajedno radili, unatoč postojanju posebnog ugovora.

 

Milijevo nepoštivanje dogovorenih jednakih imovinskih prava dovelo je do pravnog spora koji je na kraju završio na sudu.

Trenutačno su u tijeku napori da se riješi niz pitanja povezanih s YouTube kanalom, uključujući moj vlastiti kanal. Kao dio ovog procesa, određene pjesme su privremeno uklonjene dok se nužni problemi uspješno ne riješe.

 

Inicijalno je našim ugovorom bila određena jednaka podjela vlasništva, ali je on neočekivano zatražio potpunu kontrolu. Ipak, sud je nedavno utvrdio da je ravnomjerna raspodjela imovine primjereno rješenje. Za mene je ključno prenijeti svojoj publici da organizacija kanala nije kriva jer sve pjesme ostaju dostupne.

 

Podsjetimo, sve je počelo kada je Ceca otkrila da se Mili legalno uknjižio kao pravi vlasnik fonograma za sve albume na kojima su surađivali.

Nakon što je otkrila značajne razlike u sporazumu, Ceca je, prema izvoru, angažirala pravnog zastupnika i pokrenula parnicu protiv bivšeg suradnika.

Preporučujemo