Dobro se zna da naši ljudi danas žive širom svijeta nakon raspada Jugoslavije i ekonomske propasti Balkana. Međutim, najveća dijaspora je ubjedljivo u Evropskoj Uniji i to u državama poput Njemačke gdje se već rađaju druge i treće generacije dijaspore. Mnogi se vraćaju redovno kući da vide svoje prijatelje i porodicu i često šalju novac.

Međutim, nisu svi zadovoljni svim aspektima koje im Njemačka i slične države nude, iako uživaju u boljim zaradama i prilikama za uredan život koje ovde nemaju. Jedna žena je nedavno objavila kako želi da nađe muškarca koji njoj odgovara i da Njemci to ne zadovoljavaju.

Naime, jedna gospođa s Balkana koja već sedam godina živi u Njemačkoj i radi dobar posao je shvatila da joj u životu treba balkanski muškarac jer Njemci nemaju karakterne crte koje se njoj sviđaju kod muškaraca sa ovih prostora. Rekla je kako često dolazi u Hrvatsku, ali nije imala priliku da se zadrži dovoljno dugo da potraži životnog saputnika.

Kaže da je spremna da se seli zajedno sa svojim budućim partnerom u Njemačku i njemu također omogući iste privilegije, a da zauzvrat želi biti voljena, prihvaćena za to što jeste i da ima skladan brak i partnerstvo sa nekim Balkancem.

Rekla je da joj nije u opticaju fizički izgled, već i da taj čovjek za kog se opredijeli mora biti ljubazan i znati kako da se ophodi prema dami. Izgleda da je ova želja za nekim sa naših prostora dovoljan pokazatelj da unatoč mnogim problemima u našem društvu, i dalje postoje neke kvalitete koje postoje samo u ovom dijelu svijeta.

Preporučujemo