Prošlo je nešto više od godinu dana od smrti Siniše Mihajlovića, istaknutog srpskog nogometaša i trenera, što se dogodilo 16. decembra 2022. godine, kada su stigle tužne vijesti iz Italije. Siniša Mihajlović, poznat i kao slavni ratnik, preminuo je u 54. godini u rimskoj bolnici nakon dugotrajne i teške borbe s leukemijom.U ranim jutarnjim satima, Arijana, udovica Siniše Mihajlovića, je na svom Instagram profilu objavila iskrene fotografije svog preminulog supruga, uz duboko potresnu poruku. Njihov zagrljaj, koji je više od obične ljubavi, prenosio je umirujuću poruku: “Ne boj se.” Prošla je cijela godina bez njegove prisutnosti, a praznina koju je ostavio osjeća se duboko, napisala je. Arijana, koja je provela četvrt stoljeća u sretnom braku s Sinišom, s ponosom je iznjedrila petero potomaka – Viktoriju i Virginiju, svoje voljene kćeri, te Miroslava, Nikolu i Dušana, njihove voljene sinove. Njihovi životni putevi su se spojili tijekom njegovih vrhunaca uspjeha, a unatoč brojnim preprekama i iskušenjima s kojima su se suočavali, ona je ostala nepokolebljivo vjerna.Od trenutka kada sam prvi put vidjela Sinišu, znala sam da je to ljubav. Sredinom 1995. godine donijela sam odluku da ostavim iza sebe svoju televizijsku karijeru. Udaljenost između nas, on u Sampdoriji, a ja u Rimu, otežavala je naše zajedničko provođenje vremena. Stavljanje obitelji na prvo mjesto bio je ispravan izbor i nemam žaljenja. To su riječi poznate televizijske voditeljice koja je osvrnula na svoj odnos sa Sinišom. S druge strane, Massimo Ferrero, bivši predsjednik Sampdorije, ima fascinantnu i bogatu životnu priču.Godine 2014., preuzeo je upravljanje Sampdorijom, klubom opterećenim velikim dugovima, s jedinim ciljem revitalizacije nekada prestižne momčadi iz Genove i povratka njezine stare slave.

 

 

Na početku je postigao uspjeh i stekao podršku navijača. Međutim, situacija se brzo pogoršala, a Ferrerova reputacija bit će narušena njegovim upletanjem u različite nezakonite aktivnosti, što će na kraju rezultirati njegovim zatvaranjem. Tokom pandemije koronavirusa privukao je globalnu pažnju svojim hrabrim izjavama da se nogomet ne bi trebao nastaviti dok se ne riješe sva pitanja. Ferrero je strastveno zagovarao ideju da će pravi mir doći tek kada se otkrije cjepivo. Postavio je pitanje izvedivosti karantene igrača na cijeli mjesec u slučaju zaraze virusom, ističući važnost provođenja specifičnih mjera. Umjesto fokusiranja na trenutačnu nogometnu sezonu, Ferrero je predložio preusmjeravanje pažnje na pripreme za sljedeću sezonu.Nakon godinu dana, predsjednik Sampdorije, koji je obavljao cijenjenu funkciju na čelu kluba, uhićen je pod optužbom za financijske prijevare, nakon čega je dao ostavku. U odgovoru na ove događaje, klub iz Genove objavio je službenu izjavu. Šokantno iznenađenje nastupilo je kada smo otkrili da je Massimo Ferrero stavljen u istražni zatvor na zahtjev Državnog tužiteljstva Paole, vezano uz događaje iz prošlosti koji su se dogodili prije mnogo godina. Ipak, kako bi zaštitio interese svojih drugih poslova i spriječio bilo kakve glasine ili pretpostavke o Sampdoriji i nogometnoj industriji, Ferrero je izrazio namjeru da odmah podnese ostavku. Ova izjava objavljena je kako bi se riješio problem.

 

 

Siniša Mihajlović (Vukovar, 20. februar 1969. – Rim, 16. decembar 2022.) bio je srpski nogometaš i trener. Počeo je svoju nogometnu karijeru u NK Borovu, gdje je nakon igranja za pionire i juniore, zaigrao u prvoj momčadi od 1986. do 1988. godine, prije nego što je prešao u novosadsku FK Vojvodinu, s kojom je osvojio naslov prvaka, drugi u povijesti kluba. Zatim je prešao u beogradsku Crvenu zvezdu za rekordnih milijun njemačkih maraka. Bio je poznat po preciznom i snažnom šutu lijevom nogom. Sa Zvezdom je postigao uspjeh – osvajao je titule u Bariju i Tokiju. Godine 1992. prešao je u talijansku Romu, gdje je proveo dvije godine, prije nego što je prešao u Sampdoriju, gdje je promijenio svoju uobičajenu poziciju u momčadi – s veznog reda prešao je u obranu, na poziciju stopera.

 

Preporučujemo