Zdravko Čolić već desetljećima slovi za iznimne vokalne sposobnosti, ali publiku osvaja i mladolikim izgledom i neizmjernom energijom na kojoj bi mu pozavidjeli i mlađi pojedinci. Netko se može zapitati koji specifični elementi pridonose ovom fenomenu.

Dok genetika može pridonijeti cjelokupnom zdravlju, jasno je da Zdravko Čolić (72) već godinama održava zavidnu razinu kondicije i energije. Njegove izvedbe su nevjerojatno dinamične i izazvale bi čak i neumornog Micka Jaggera. Poznatoj pjevačici, koju su fotografi 2022. i prethodne godine zapazili kako vježba na Košutnjaku, najvažnije je ostati u formi. Ove vježbe uključuju vježbe za trbušne mišiće, istezanje i brzo hodanje, što mu sve pomaže da održi svoju impresivnu razinu kondicije.

Prošlog svibnja poznati je glazbenik otkrio da koristi hiperbaričnu komoru kako bi održao mladolik izgled i očuvao zdravlje svojih glasnica. Slavko Čolić odlučuje se za medicinski tretman koji uključuje udisanje čistog kisika pod tlakom višim od atmosferskog. Čak i kratko vrijeme izlaganja ovoj metodi može dati zapažene rezultate. Epikur u duši, ljubav Slavnog Čole prema gurmanskoj kuhinji nedavno je potvrdio šef kuhinje renomiranog beogradskog restorana u koji često dolazi. Pjevačica je s dnevnog menija restorana stalno naručivala domaća jela. Posebno su mu bili dragi domaći kruh i lepinje koje je kuharica sama mijesila. Slavni Čola bi s obitelji posjetio restoran, naručio telefonom ili svratio po hranu. Iako se restoran specijalizirao za tradicionalnu kuhinju, pripremili su mu razne slatke slastice, uključujući klasičnu lijenu pitu, krempita i pite od oraha, u kojima je on jako uživao.

Za Čolića, poznatog po svom hedonističkom stilu života, kaže se da svoja iskustva s ručkom orkestrira kao da se radi o dramskoj produkciji. Zapaženo je da se drži stroge strukture, s jasnim početkom, sredinom i krajem. Njegovi obroci uvijek započinju aperitivom, nakon kojeg slijedi predjelo, a zatim glavno jelo (obično riba). Omiljeno piće posluženo je uz desert, a na kraju si popije još jednu čašu omiljenog pića.

Unatoč tome što se danima zaredom prepuštao grumanlucima s prijateljima, Čola je uvijek bio svjestan umjerenosti. Uzimao je pauze u konzumaciji poslastice kako bi osvježio tijelo prirodnim napitcima i vježbao. Njegova metoda detoksikacije uključuje ispijanje svježe cijeđenih sokova. Kako piše bosnainfo.ba, Čola svaki dan iscijedi pet kilograma naranči i četiri kilograma cikle, navodeći da se i sokovnik umori od posla.

Čola ima raznolik ukus u hrani koji uključuje sarme i punjene paprike, ali i biftek i zeleni sata koje često sam priprema. Osim toga, voli istarsku kuhinju i mediteranska jela u kojima uživa tijekom obiteljskog odmora. Zdravstveni stručnjaci primijetili su prednosti ovakvog načina prehrane.

Preporučujemo