Zvezde Granda su već više od dvije decenije najpopularnije muzičko takmičenje u regiji. Saši Popoviću, renomiranom tvorcu brojnih estradnih zvijezda, svojedobno se obratio Ivan Kurtić, pjevač čiji glas duboko odjekuje kod svakog slušatelja. Nažalost, Popović nije prepoznao Kurtićev izniman talent te mu je uskratio mogućnost odlaska na audiciju. Međutim, Kurtić je od tada stekao veliku važnost u glazbenoj industriji, sa svojom kultnom pjesmom “Bela” koja je tijekom godina postala glavni dio bezbrojnih okupljanja i proslava.

 

Od malih nogu Niameov glazbeni talent bio je očit, a kako je sazrijevao, njegova strast prema pjevanju je jačala, zajedno s težnjom da postane renomirani izvođač. Unatoč tome što mu je Saša zatvorio vrata na početku karijere, Niame je ostao nepokoleban i odlučio se za još jedno natjecanje. U 2015. godini postao je pobjednik “Pinkovih zvijezda”. Njegov očaravajući glas odjeknuo je nadaleko i naširoko, ostavivši u čudu nebrojene stručnjake u svijetu umjetnosti. Čak je i sam Popović priznao da je napravio značajnu pogrešku. Prvo sam pokušao da učestvujem u emisiji “Grand”, ali nažalost nisam uspio. Naime, Saša Popović, koji je tada bio član žirija, nije mi dao priliku doći ni na predaudiciju. Čini se da tada nije prepoznao moj talent, ali je u međuvremenu priznao svoju grešku. Zbog toga sam odlučio okušati sreću u emisiji “Svet”. Nakon izvanrednog uspjeha, imao je čast gostovati u Sašinoj emisiji, gdje su se bezbrižno zezali o njegovom osvojenom drugom mjestu. Unatoč tome što nema formalno školovan glas, Ivanovo iskreno pjevanje toliko je darovito da osvaja svačija srca i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Nakon što je više puta sudjelovao na Beoviziji, sada se našao u društvu rođenog brata Dušana, koji se također natječe na ovom cijenjenom festivalu s pjesmom “Zbog tebe živim”, iskrenom skladbom koja je brzo odjeknula među publikom. . Prije nego što se počeo boriti za mjesto u showu, uglavnom je radio kao slikar, povremeno preuzimajući ulogu zaštitara. U razgovoru je otkrio da vodi uobičajen život, baveći se tipičnim zanimanjima. Iako nije završio školovanje, sedam do osam godina svog života posvetio je slikarskom radu u Srbiji, održavši se kroz taj posao. Često nastupajući na romskim vjenčanjima, rado se prisjeća kako se divio živahnom društvu slavljenika. Često sam nastupao na svadbama koje su uključivale dogovorene brakove, posebno među mladim Romima. Bilo je obeshrabrujuće svjedočiti obilju tužne i nezadovoljne djece koja nisu preispitivala okolnosti tih zajednica, kako su to unaprijed odredili njihovi roditelji. Ubod emocija bi se pojavio u meni dok sam promatrao njihovu tugu tijekom nečega što je trebala biti najradosnija prilika u njihovim životima. Povremeno bi tijekom slavlja izbili skandali, otkrivši da mladenka, na primjer, nije tako čista kao što se vjerovalo. U tim bi se slučajevima svadba naprasno otkazala, kako je objasnio Ivan.

Sporovi nastaju unutar obitelji, što dovodi do svađa, a povremeno čak i fizičkih obračuna. No, moja pjesma “Bela” ima za cilj pružiti skroman doprinos i inspiraciju onim pojedincima koji vjeruju u ljepotu ljubavi i važnost odabira iste kao doživotnog opredjeljenja. Vrijeme dogovorenih brakova i sličnih praksi sada je prošlost, ili bi u najmanju ruku trebala biti, kako sam zaključio. Živeći s majkom u inozemstvu, Ivan rijetko ima priliku vidjeti svoju kćer iz prošlog braka. Prošlo je nevjerojatnih devet godina od njihovog posljednjeg susreta, uglavnom zbog činjenice da ona živi u Njemačkoj. Ivan se nikada nije protivio majčinoj odluci da je uzme, jer je samo želio da ona ima najbolje. Ivan je trenutno zasnovao novu obitelj i blagoslovljen je s dvoje izvrsne djece. Unatoč njihovom skromnom načinu života, financijska ograničenja sprječavaju ga da krene na putovanje. Ivan je to spomenuo 2015. godine, ali stalno naglašava da ostaje otvoren za ponovno povezivanje sa svojom kćeri u budućnosti. Obožavatelji se nadaju da su se okolnosti u međuvremenu promijenile.

Preporučujemo