Riblja čorba, bivši jugoslovenski rok bend, važio je za ključnu grupu u svoje vreme. Odpjevali su niz hitova koji se i danas slušaju a njihov osnivač i frontmen  Bora Đorđević, pevač, stekao je široku afirmaciju svojom pesmom “Lutka sa naslovne strane”. Inspiracija za pjesmu došla je iz slučajnog susreta muzičara i žene koja je na njega ostavila dubok utisak. Biljana Nevajda Šević bila je poznati model 1970-ih i bila je muza za mnoge od najomiljenijih tekstova benda. Putevi Biljane i Bore neočekivano su se ukrstili tokom emisije u kojoj su oboje gostovali. Ceremoniju je u svojoj redakciji organizovao magazin “Nada” i označila je početak magnetske privlačnosti između njih dvoje.

Nakon njihovog prvog susreta, dvije osobe su brzo ušle u romantičnu vezu. Nažalost, ova veza je bila efemerna i trajala je samo šest mjeseci. Tokom javnog intervjua, Biljana je otkrila da je veza prekinuta zbog nesposobnosti da u potpunosti veruje Bori. Kao rezultat toga, razvila je osećanja prema nekom drugom i na kraju napustila Boru i grad Beograd. Biljana i njen novi partner preselili su se u Sarajevo, gdje su se na kraju vjenčali i zasnovali porodicu.

Biljanin zadivljujući fizički izgled bio je nadaleko poznat, a uvriježeno se vjerovalo da njen šarm ima snažan utjecaj na muškarce. Bora Đorđević, muzičar, bio je posebno oduševljen njome i čak je komponovao tri pesme kao omaž njenoj lepoti. Međutim, njihova veza je na kraju došla do kraja, a Bora je kasnije napisao tekst za pjesmu pod nazivom “Ostani  đubre do kraja”, koja je postala hit za njegov bend. Nakon što je Biljana prekinula njihovu romansu, Bora je recitovao poeziju koju je napisao za nju, kako je ranije tražila.

Nakon što je dobila poziv od Bore, zatražio je sastanak “pod lipom” kako bi izrecitovao pjesmu koju je napisao specijalno za nju. Na brzinu + se pripremila i krenula na zadatu lokaciju. Po dolasku, zatekala je Boru kako sjedi za stolom i uživa u konjaku i cigaretama, nalik na protagoniste poznate pjesme, sa svojom poznatom bilježnicom u ruci. Zatim je nastavio da joj čita svoje stihove na miran način. Biljana je bila duboko dirnuta pjesmom i izrazila je svoje mišljenje o njoj nakon što su se razišli.

Preporučujemo