Tijekom nedavnog obraćanja predsjednik se osvrnuo na situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i na događaje koji su se dogodili u Banjskoj. Konkretno, osvrnuo se na ono što se dogodilo u noći između subote i nedjelje i naglasio da Srbi koji su te noći izgubili živote, a koji su označeni kao teroristi, nikada nisu smjeli biti izloženi takvom nasilju. Dok neki možda ne osjećaju simpatije prema tim osobama, mnogi drugi jesu. Ti pojedinci su obični ljudi, uključujući očeve koji su izgubili svoju djecu zbog ovih nasilnih djela. Predsjednik je tijekom obraćanja otišao čak toliko daleko da je zatražio da se dronom prikaže ubojstvo policajca.

Valja napomenuti da barikade koje su postavljene na tom području nisu bile zamke, već sredstvo zaštite za pojedince koji su svakodnevno izloženi teroru i maltretiranju od strane Srba. I tijekom teških razgovora s pojedincima poput Milana Radojičića, predsjednica je pokušavala razumjeti njihovu perspektivu i pozivala ih da se povuku s barikada. U konačnici, ozlijeđeni policajac je ozlijeđen uslijed naleta na žicu koja je bila povezana s vozilima u kojima se nalazio eksploziv. U priopćenju za javnost, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima o nizu aktualnih i gorućih tema, uključujući stanje na Kosovu i Metohiji, njegov nedavni govor u Ujedinjenim narodima, inflaciju i predstojeće izbore.

Predsjednik je u službenom pismu istaknuo važnost poštivanja demokracije i oporbenih stranaka, unatoč vlastitom nedostatku entuzijazma za njihov rad. Izrazio je želju za većom odgovornošću, posebno u teškim vremenima za zemlju, te se nije složio s tvrdnjama da je gospodarstvo uništeno. Unatoč tome, prihvatio je ideju da se 17. prosinca održe parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u ostalim općinama. Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda Miloš Vučević predložio je da predsjednik bude uvršten na listu SNS-a, što bi bila čast kad bi ga pozvali.

Datum njihovog događaja je fleksibilan – hoće li više voljeti da bude 23. subote ili kasnije, ovisi o njima. Pripremali smo se od 17. prosinca. Bilo bi mi čast pomoći im ako zatraže moje usluge. Bilo da im moje ime znači ili ne, bit ću zadovoljan spoznajom da mogu ponuditi pomoć strancu. Pomenuta stranka je donijela značajne promjene i izborila se u teškim uvjetima u ime srpskog naroda. Pokazalo se kako se zemlja može susresti s raznim problemima, rekao je Vučić.

Preporučujemo