Svjedoci smo da je lijepo vrijeme već odavno počelo iako ej kalendarski zima i ljudi uređuju svoje bašte. U slučaju da vremenske prilike dozvole, sadnja belog luka može početi već u februaru. Iako je češnjak općenito otporan na većinu štetočina, postoji jedan poseban insekt koji predstavlja značajnu opasnost za njegovu žetvu. Nazvana lukovom muhom, ova destruktivna štetočina ne napada samo češnjak, već i luk, poriluk i druge lukovičaste biljke. Nalik običnoj kućnoj muhi, iako manji, ovaj insekt ima potencijal da izazove veliku štetu usjevima. Pogledajte video:

 

BONUS:

Ako vam je teško učiniti da vaše orhideje procvjetaju, imam izvanredan trik koji mogu podijeliti s vama: jednostavno uzmite lukovicu i isprobajte ovaj savjet i začudit ​​ćete se koliko brzo će procvjetati ! U kontekstu ovog članka otkrit ćete tajnu formulu za izvanredan eliksir zvan začarana voda, koji može izazvati kontinuirano cvjetanje vaših orhideja tokom svih godišnjih doba Priprema je jednostavan i unosan proces. Učinak ovog gnojiva nadmašuje čak i najskuplje alternative dostupne u trgovinama. Da biste održali optimalno zdravlje listova i stabljika vaše orhideje, ključno je da se o njima brinete na odgovarajući način. Da bismo napravili ovo posebno gnojivo, trebat će nam jedan luk uz malu količinu mlijeka.

Na tački ključanja voda zauzima zapreminu od jednog litra. Pažljivo ulijte tri litre vode sobne temperature u posudu. Da bismo upotpunili recept, potrebno je precizno odmjeriti dvije supene kašike mleka. Počnite tako što ćete odabrati luk, oguliti mu vanjsku ljusku, a zatim ga narezati na manje, prikladnije komade. Kore sjedinite u tegli, pa ih prelijte kipućom vodom. Čvrsto zatvorite poklopac i ostavite da odstoje 3 do 4 sata. Nakon toga, pažljivo procijedite smjesu kroz čvrsto pokriveno sito obloženo gazom, pazeći da se mlijeko ugradi. Uvjerite se da je otopina dobro promiješana prije nego što je nježno koristite za čišćenje listova orhideje. Pobrinite se da temeljito očistite obje strane lista, pazeći da za sobom ne ostane prljavština ili mrlje. Uronite posudu u kojoj se nalazi orhideja u pripremljenu kupku i ostavite je da se namače oko 20 do 30 minuta.

 

Uloga luka u promicanju optimalnog rasta je ključna zbog njegovih značajnih nutritivnih prednosti. Da bismo finalizirali naš recept, potreban nam je dio luka, tačnije polovica. Kada se voda zagrije do tačke ključanja, ona se širi i zauzima zapreminu od jednog litra. Količina pirinča je jednaka tri supene kašike.

pristup:
Da biste napravili male kvadratne komade, narežite luk na kockice. Uzmite narezani luk i lagano ga stavite u staklenu posudu, a zatim pažljivo prelijte vrućom vodom. Osigurajte sigurno zaptivanje tako što ćete čvrsto zatvoriti poklopac i ostaviti da ostane neometano cijeli dan. Nakon što stavite rižu u odgovarajuću posudu, pobrinite se da je potpuno potopljena u kipuću vodu i ostavite da ostane neometana 24 sata. Nakon toga, nastavite sa oprezom procijediti obje tečnosti kroz sito sljedećeg dana, pazeći da se nakon toga sjedine. Za početak koristite isporučenu vodu i pamučni štapić za efikasno čišćenje listova. Upotreba ovog rješenja omogućava efikasnu eliminaciju plijesni i bakterija, efikasno sprečavajući njihov rast. Obavezno izvodite ovaj tretman na sedmičnoj bazi. Nanesite ovaj jedinstveni lijek kao oblog direktno na zahvaćeno područje. Korištenje ovog pristupa učinkovito promovira rast i korijena i novih stabljika.

 

Preporučujemo