Novak Đoković uskoro treba da zaigra na turniru u Indijan Velsu a sa njim su tamo otputovali i supruga Jelena i njihova djeca. Pozornost brojnih pojedinaca privukla je objava Jelene Đoković u kojoj se uz majku pojavljuje njezin suprug Novak Đoković. Sadržaj objave, koju su mediji popratili, vrijedi ponoviti kako bismo konačno razjasnili sva dugotrajna nagađanja o njihovoj vezi. Odlučili smo  da podijelimo ono što je Jelena Đoković ranije izrazila o Dijani.

O vezi Jelene Đoković i Dijane već se dugo raspravlja, a iz njihovih izjava proizlaze oprečna mišljenja. Dijana je, naime, izrazila neslaganje s načinom na koji njezin sin i snaha odgajaju djecu, pa tako i s prehrambenim navikama. Nažalost, njihova je prisutnost rijetka jer su uspostavili vlastito obiteljsko utočište. Dijana je svojedobno primijetila da Jelena ima jedinstven pristup određenim zadacima. U slobodnim trenucima nastojimo provoditi vrijeme zajedno, bilo da je riječ o šetnji ili posjeti jezeru. Naši unuci dolaze u našu kuću, gdje mogu doživjeti ugodnu atmosferu doma svojih baka i djedova. Naprosto obožavaju moje poznate palačinke. Uvijek ista molba: “Bako, možeš li nam napraviti palačinke?” I onda zaigrano raspravljamo: “Želite li bezglutenske ili obične?” Stefan se uvijek uključi govoreći: “Bako, idi s običnim, preskoči one bez glutena.” Ovu simpatičnu anegdotu ispričala je Dijana Đoković tijekom gostovanja u emisiji Dok anđeli spavaju uz topli osmijeh. Usred mečeva, Dijana i Jelena stalno izbjegavaju sjediti blizu jedna drugoj, umjesto toga odlučuju se stvoriti znatnu udaljenost između sebe idući širokom kružnom stazom. Začudo, čak i na nedavnom Dijaninom rođendanu, bio je primjetan izostanak bilo kakvih javnih čestitki na raznim platformama društvenih mreža. Ipak, u posljednje vrijeme došlo je do značajnih pomaka u ovoj dinamici.

Međutim očito je da su sve postojeće tenzije, ako su ikad postojale, potpuno riješene. Potvrda tome je Jelenina objava na Instagramu, gdje je podijelila iskrenu fotografiju na kojoj je Dijana zagrljena s Novakom. Pokraj nje je stajala samo “Majka”, što je ukazivalo na potpunu odsutnost neprijateljstva među njima, čak ni na najmanju naznaku. Upravo suprotno, zapravo. Prošle godine narativ pomirenja započeo je odlaskom Novaka, Jelene i Dijane na koncert Dine Merlina u Crnoj Gori. Poznata teniska šampionka podijelila je fotografiju na kojoj se nalazi trojac i metaforički ih nazvala kraljicama. Postoji duboko emotivna poruka Jelene Đoković vezana uz Dijanu, a razrješenje svih prošlih zamjerki tek treba biti utvrđeno. Optimizma ima na pretek jer se mnogi drže nade da je “oružje sukoba” konačno položeno.

Novakova najodanija i najstrastvenija navijačica je Jelena, koja dosljedno ide sve više od toga kako bi pokazala svoju nepokolebljivu podršku. Unatoč njezinoj privatnosti, mediji su pokušali otkriti bilo kakvu mrlju iz njezine prošlosti, no njihovi su se napori pokazali uzaludnim. Nakon snažne i postojane veze duge osam godina, Novak je u rujnu 2013. zaprosio Jelenu na zaista jedinstven način. Helikopterom ju je odvezao u Provansu i zatražio njezinu ruku. Njihovo vjenčanje održano je u julu 2014. godine na živopisnoj Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu. Jeleninu elegantnu vjenčanicu znalački je izradila Sara Burton, kreativna direktorica renomirane modne kuće Alexander McQueen, koja je dizajnirala i vjenčanicu koju je nosila vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton. U dobrotvornoj gesti, magazin “Hello” osigurao je ekskluzivna prava na fotografije vjenčanja za iznos od 500.000 eura. Jelena je 21. listopada 2014. rodila sina Stefana. Tara, kći para, rođena je 2. rujna 2017. pod brigom visokostručnog medicinskog tima u istoj klinici u kojoj je princeza Charlene od Monaka dočekala vlastito dijete.

Preporučujemo