Sara Jo je odgovorila na komentare na društvenim mrežama u kojima su je upoređivali s Breskvicom. Poznata pop pevačica, koja je pre dve godine učestvovala na takmičenju “Pesma za Evroviziju” i bila favoritkinja, ali izgubila od Ane Đurić Konstrakte, izrazila je svoje mišljenje o ponovo aktuelnoj temi u Srbiji. Predstavnica Srbije na “Evroviziji” ove godine je Teya Dora s pesmom “Ramonda”, a Sara Jo je srdačno navijala i glasala za nju. Nakon njenog trijumfa, Sara Jo nije krila svoju radost zbog uspeha Teye Dore. Ipak, budući da se i dalje osporava Sarin uspeh i šire neistinite priče o njoj, Jovanovićeva je odlučila još jednom da se oglasi.

 

 

Sara Jo je pružila oštar odgovor nakon što su je uporedili s Anđelom Ignjatović, drugoplasiranom takmičarkom na “Pesma za Evroviziju”. Komentar koji je glasio: “Mnogo mi daje Sara Jo vajb, što je nešto najgore što može biti u ljudima”, izazvao je reakciju Jovanovićeve. “U toku mog učešća, nikada nisam usvojila sličan narativ. Da sam se opredelila za takav pristup, odnosno da sam makar jednom izrekla nešto u stilu ‘Srušila sam’ ili ‘Vidimo se u finalu gde ću trijumfovati’, verujem da bih odmah bila izložena oštroj osudi.” – započela je Sara, pa nastavila: “Veoma je tužno, osim što je nepravedno, što mi se i dalje pripisuju određene osobine isključivo zbog (zlonamernih) montaža mojih izraza lica nakon proglašenja pobednika (koje se zapravo nisu desile u tom trenutku), kao i subjektivnog doživljaja mene kao ličnosti. Takođe, jedna izuzetno važna stvar (koja nije ograničena samo na ‘Pesmu za Evroviziju’): Uvek sam smatrala da tuđi uspeh ne umanjuje moj (i obrnuto), i umesto teatralnih javnih čestitanja i podrške, uvek sam više cenila iskrene izraze podrške iza kulisa. Naravno, u ekstremnim situacijama je potrebno jasno i glasno se izjasniti i javno, kako bismo štitili jedni druge i izbegli bespotrebne (i besmislene) drame”, istakla je Sara Jo.

 

 

Anđela Ignjatović, poznata kao Breskvica, je srpska pevačica rođena 19. maja 2001. u Beogradu. Osim što se bavi pevanjem, svira klavir i gitaru. Kao inspiraciju iz domaće muzičke scene ističe Relju Popovića i Nikoliju. Privatno uživa u rok muzici, koju je zavolela tokom odrastanja pod uticajem svojih roditelja. Rammstein i AC/DC su među njenim omiljenim muzičkim grupama. Debitovala je singlom “Utopia” 2019. godine, a zatim je s Vojažem snimila niz dueta u periodu od 2019. do 2021. Njihov duet sa Vukom Mobom pod nazivom “Koraci u noći” privukao je pažnju medija. Svoju muziku objavljuju pod okriljem izdavačke kuće Generacija Zed. Godine 2020. Vojaž i Breskvica osvajaju nagradu za najbolje YouTube zvezde na Music Awards Ceremony. Tog istog dana, Breskvica je nominovana i za nagradu u kategoriji najbolji novi izvođač. Istu godinu obeležavaju i dve nagrade na Oskaru popularnosti u Banjoj Luci, gde su proglašeni za otkriće godine i YouTube senzaciju. Nakon završetka veze između dva izvođača, došlo je do prekida njihove poslovne saradnje. Breskvica je započela svoju solo karijeru singlom “Bon Voyage”, čiji je spot u samo 24 sata postigao preko milion pregleda. Tokom pandemije COVID-19, održala je svoj prvi solo virtuelni koncert na platformi YouBox. Ostvarila je nekoliko top-deset singlova na Billboard Croatia Songs listi, uključujući prvo mesto sa pesmom “Drift” iz 2023. godine. Osim solo pesama, dueti “Sava i Dunav” i “Ko to tamo” sa Henijem postigli su uspeh na trending listama u Austriji i Nemačkoj.

 

Preporučujemo