Skoro svi mi sanjamo o tome da dobijemo premiju na nagradnim igrama i mislimo da bi nam to donijelo sreću. Australac Frank Kemler (70) doživio je izuzetno ugodan osjećaj nakon provjere svojih lutrijskih brojeva. Bez oklijevanja se javio obitelji i radosno izjavio: “Pripremite se, krećemo na godišnji odmor!” Ovaj uzvik došao je nakon Kemlerovog nevjerojatnog dobitka od približno 40.000 dolara na prošlogodišnjoj lutriji.

 

Nažalost, njegovo veselje i entuzijazam bili su kratkog vijeka. Frenk je brzo shvatio da više nema mirovinu na koju bi se mogao osloniti. Prema NY Postu, dobici na lutriji koje je dobivao u mjesečnim obrocima klasificirani su kao prihod, što je rezultiralo njegovom diskvalifikacijom za mirovinu. Rasplet događaja bio je potpuno nepredviđen. Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim situaciju. Moram priznati, osjećam razočaranje jer sam vjerovao da sam pobjednik, a shvatio sam da… – ušutio je Frenk.

 

Prema njegovim riječima, on tvrdi da mu nije dana mogućnost da dobitak dobije odmah. Australac je izrazio svoju zabrinutost u vezi s praksom da više ne pokriva troškove lijekova i posjeta liječniku, što je prije bilo uključeno u njihovu mirovinu. Željeli su upozoriti ostale umirovljenike na ovu promjenu.

 

Dobio je puni iznos loto dobitka u jednoj uplati, čime su mjesečne rate prekinute. Međutim, kada je posjetio mirovinski ured kako bi se raspitao o nastavku isplate svoje mirovine, obaviješten je da bi zbog njihovog velikog opterećenja proces mogao potrajati i do šest mjeseci. Unatoč pobjedi, Frenk je izrazio da ga je to, umjesto da ga pomladi, uzrokovalo da još više stari.

 

Na kraju je izrazio žaljenje, ustvrdivši da ne postoji nikakva opomena za pojedince koji kupuju srećke. Izostanak bilo kakvog upozorenja ostavlja nesvjesnim mogućnosti da ostanete bez mirovine. Osvrćući se na svoje trenutno znanje, rekao je da bi, da je bio svjestan posljedica, odlučio izdvojiti dio sredstava za nagradu za svoju djecu, a pritom bi osigurao očuvanje svoje mirovine.

Preporučujemo