Prošle su tačno dvije godine od smrti Marine Tucaković 19. septembra. Kao tekstopisac, njen uticaj je zauvek transformisao muzičku industriju u Srbiji i šire. Njene kreacije uključuju neke od najpopularnijih i najtrajnijih hitova svih vremena, previše brojnih da bi ih u cijelosti spomenuli. Dovoljno je reći da je njeno lirsko majstorstvo bilo bez premca. Ipak njena porodica je doživjela tragičnu sudbinu.

 

Nakon pozitivnog testa na COVID-19 14. septembra 2021. godine, stavljena je na respirator i prebačena u KBC Dragiša Mišović, gdje je provela posljednje dane. Početkom 2018. godine dijagnosticiran joj je maligni tumor dojke i podvrgnuta je hitnoj operaciji. Tragično, Marina je prije dvije godine podlegla teškoj i dugotrajnoj bolesti. Sahranjena je na beogradskom Novom groblju pored sina Miloša Miše Radulovića, koji je prerano preminuo u 24. godini.

Marinin drugi sin, Milan Radulović Laća, preminuo je u Izraelu u mladosti od 36 godina, a sahranjen je samo 15 mjeseci nakon sahrane majke i brata. Kako prenosi Kurir, na grobu Marininog sina krasi simbol hrišćanske vere, ikona Bogorodice sa detetom. Ova ikona predstavlja temeljni aspekt kršćanstva, naklonost između majke i njenog djeteta. Veruje se da je Marina ovu ikonu stavila na poslednje počivalište svog sina kako bi se pomirila sa srceparajućim gubitkom svog deteta.

 

Marina, koja više nije s nama, bila je iskrena o svojoj borbi sa emocionalnim slomovima. Njeni stihovi su aludirali na predstojeći osećaj katastrofe, a njena primarna briga bio je njen najstariji sin Miloš. Zajedno su mu pomogli da prebrodi ovisnost o drogama, vjerujući da će uspjeti. Na žalost, dogodio se najgori scenario. Decembar je bio posebno težak mjesec. Marina je ušla u sobu i suočila se sa svojim najgorim strahom: njeno dijete je mirno ležalo na krevetu, a vidjela je da su mu prsti već počeli plaviti. Kasnije je priznala da ništa nije bilo strašnije od toga da vidi svoje dete u takvom stanju. Ipak, nije htjela vidjeti rezultate obdukcije.

Preporučujemo