Danas je izraz starleta postao pogrdan i odnosi se na djevojke koje su postale poznate zbog svog atraktivnog izgleda i skandaloznog ponašanja i koje ne pokazuu nikakav talenat i trud. Za Dijanu Bećirović koju su u Jugoslaviji provali prvom starletom to se nikako ne može reći.

Dijana Bećirović, poznata  starleta s prostora bivše Jugoslavije, danas boravi u Los Angelesu, gdje je doživjela nevjerojatnu transformaciju. Unatoč svojoj slavi, sada živi relativno skromnim životom, budući da se njezin trenutni izgled uvelike razlikuje od njezine prošlosti. Na svom Instagram računu često prikazuje zadivljujuće slike koje naglašavaju njezinu bezvremensku privlačnost.

Pregledom njezinih fotografija postaje vidljivo da je Dijana doživjela nekoliko manjih estetskih poboljšanja, što je rezultiralo osjetno mlađahnim izgledom.

S četrnaest godina krenula je na uspješan put u manekenskoj industriji, stekavši priznanje kao jedna od najljepših žena iz Jugoslavije tijekom 80-ih. Podrijetlom iz tuzlanskog kraja, Dijana Bećirović stekla je međunarodnu slavu radeći intervjue s istaknutim ličnostima poput dvojice papa, poznatim sportašima i političarima.

Plijenila je čak i Al Pacina, a njenom šarmu, kako kaže, nije mogao odoljeti ni Goran Bregović. Započevši karijeru modela s četrnaest godina, brzo je postala poznata kao seks simbol u bivšoj Jugoslaviji. Ova bosanskohercegovačka ljepotica kasnije je ostvarila zavidnu međunarodnu novinarsku karijeru.

Naime, krasila je stranice magazina “Start” i kultnog “Playboya”, čime je stekla titulu prve jugoslavenske starlete. Vrijedi spomenuti da je posljednji intervju vodila s legendarnim vozačem Formule 1 Ayrtonom Sennom. Tragično, 1. svibnja 1994. Senna je preminuo u tragičnoj nesreći tijekom Velike nagrade San Marina, samo dva dana nakon što je Diana s njim započela duboku raspravu o životu i smrtnosti.

Završivši srednjoškolsko obrazovanje u Sarajevu, krenula je prilično jedinstvenim putem, zanosno snimajući reklame za ugledne socijalističke korporacije. Unatoč svojoj iznimnoj ljepoti, donijela je odluku da napusti svoju bavljenje glumom i umjesto toga upiše diplomu novinarstva… Nakon toga, uspješno će završiti još dva fakulteta.

 

  • Godine 1976. imala je priliku snimiti brojne reklame i bila je predstavljena na naslovnicama časopisa “Start” i “Playboy” 1981. No, njezin put je krenuo drugim smjerom samo tri godine kasnije kada je odlučila krenuti na putovanje u Italija. Nakon uspješne manekenske karijere, s vremenom se otisnula u novinarstvo.

Tijekom svog dvogodišnjeg rada kao novinarka na talijanskoj televiziji RAI, imala je izvanrednu priliku intervjuirati papu Ivana Pavla II., provesti vrijeme s papom Benediktom XVI., napraviti intervju s Airtonom Senom samo nekoliko dana prije njegove tragične smrti, te svoje romantične zavrzlame uključivao je značajne ličnosti kao što su Goran Bregović, Zdravko Čolić, Mik Džeger i Al Pacino, među brojnim drugim poznatim ljudima.

Dok su mnogi podlegli privlačnosti Michaela Corleonea, ja sam ostao nepromijenjen. Jednostavno me nije osvojio. Imao sam priliku upoznati Al Pacina tijekom produkcije “Kuma” uz Francisa Forda Coppolu. Išli smo na spojeve, ali nisam mogla ne primijetiti njegovu stalnu napetost i paranoju oko paparazza.

Živio je u stalnom strahu od izlaganja. Našoj vezi nedostajala je dubina koju sam želio; umjesto toga, našao sam se suočen s njegovim neodoljivim egom. Uspomene su to koje je podijelila prepričavajući svoja iskustva s poznatim holivudskim glumcem.

 

U pratnji Ahmeta Eterguna, renomiranog producenta odgovornog za usmjeravanje karijera glazbenih legendi poput Rolling Stonesa, Led Zeppelina, Raya Charlesa i Arethe Franklin, otputovala je iz Rima u Sjedinjene Države.

U rasponu od petnaest godina bila je njegova tajnica, a za to vrijeme imala je priliku susresti i očarati neke od najpoznatijih slavnih osoba diljem svijeta.

Nakon jedne jedine večere sa Silviom Berlusconijem, Bećirović se našla nepravedno optužena za slom talijanske vlade, zbog čega je podigla tužbe protiv talijanskih novina; dodatno, Niki Lauda, ​​izjedan zavišću, upustio se u barsku tučnjavu zbog svojih osjećaja prema njoj.

Trenutno nastanjena u Los Angelesu, Dijana Bećirović završila je studij na Američkom filmskom institutu. Prethodnih godina privukla je pozornost svojom publikacijom “Moja priča”, otkrivajućim prikazom koji se bavi raznim aspektima njezina osobnog života.

Preporučujemo