Proslavljeni vokal Ljubiša Stojanović Luis doživio je tragičnu smrt 31. srpnja 2011. Zauvijek će ostatzi upamćen po svojim hitovima koji se i danas pjevaju i slušaju. godine, ostavivši u žalosti suprugu Silvanu i njihovu djecu. Silvana Stojanović, udovica poznatog pjevača Luisa, u određenom je razdoblju života doživjela društveni pad, unatoč golemim glazbenim uspjesima i bogatstvu. Nakon pjevačeve smrti, Silvana, majka troje djece Andreja, Sergija i Ele Mite, našla se u teškoj financijskoj situaciji. Očajnički tražeći pomoć, javno je zamolila vladu i razne organizacije za rješenje. dvije godine kasnije počele su njezine poteškoće.

Tijekom Luisova života bila je kreativna direktorica u njegovom studiju. Međutim, sa snažnom odlučnošću da se upusti u novi vlastiti posao, 2008. je napravila korak i otvorila vrtić na zgodnoj lokaciji u blizini njihove obiteljske kuće. Nažalost, njezini su planovi naglo zaustavljeni kada je glazbenik tragično izgubio život u prometnoj nesreći, zbog čega je morala privremeno prekinuti svoje poduzetničko bavljenje. Prihodi koji su joj ostali bili su nedostatni za uzdržavanje četveročlane obitelji. To je označilo početak njezine bitke, ne za svjetliju budućnost, već za sadašnjost koja je jednostavno obična.

 

Silvanin put sa zahtjevom za obiteljsku mirovinu započeo je 2011. godine, kada je prvotno predala potrebnu dokumentaciju za pravo na maloljetnu djecu. No, negdje na tom putu naišla je na zabunu i na kraju zaustavila proces nakon što je primila službenu odluku u plavoj kuverti. U rješenju je stajalo da se mirovina ne može dodijeliti zbog nepodmirenog poreznog duga njenog supruga. Odlučna da pronađe odgovore, Silvana je nastavila s raspitivanjem zašto su njezina djeca opterećena očevim financijskim obvezama.

Silvana je prenijela da joj je savjetovano da se strpi i pričeka nekoliko godina jer postoji mogućnost sistemskih promjena ili zastare duga “Predstoji pokretanje komunikacije sa Sekretarijatom za socijalnu pomoć i zaštitu”, najavila je Silvana. Napomenula je da je godinu dana primala pomoć, a svako od troje djece mjesečno je primalo 10.000 dinara. Silvana se uspješno izvukla iz krize. Opće je poznato da je razdoblje nakon Luisove smrti predstavljalo ogromne izazove za nju i njezino troje djece, zbog čega se neko vrijeme oslanjala na socijalnu pomoć.

Preporučujemo